ExpressBus

ExpressBus on bussijärjestelmä, jossa eri linja-autoyritykset tarjoavat nopean, mukavan ja edullisen matkustusmuodon.

Busseilla pääset tihein vuorovälein kaikkiin keskeisiin paikkoihin, ja laajan pysäkkiverkoston ansiosta pääset kyytiin sujuvasti reittien varrelta. ExpressBus-järjestelmään kuuluu neljä liikennöitsijää. Matkusta ympäristöystävällisesti ExpressBussilla!

Liikennöitsijät

ExpressBus-linjoja liikennöivät seuraavat yritykset. Heidän sivuiltaan löydät mm. tietoa lisäpalveluista ja ajankohtaisia tiedotteita bussiliikenteestä.

Länsilinjat Oy

Patamäenkatu 6
33900 TAMPERE
Puhelin: (03) 3140 3000
Fax: (03) 3140 3099
www.lansilinjat.fi

Väinö Paunu Oy

Kuoppamäentie 14
33800 TAMPERE
Puhelin: 020 764 9400
Fax: (03) 225 4010
www.paunu.fi

Pekolan Liikenne Oy

13100 HÄMEENLINNA
Puhelin: (03) 68 500
Puhelin: (03) 782 4303 (Lahden toimisto)
www.pekolanliikenne.fi

Kasilinja Oy

PL 20
31401 SOMERO
Puhelin: 0400 509 242
www.kasilinja.fi

ExpressBussin vastuu

Myöhästymistapaukset

Matkustajan on varauduttava siihen, että vaikeat keliolosuhteet ja mahdolliset ruuhkat saattavat pidentää aikataulun mukaista matka-aikaa. Matkustettaessa lentoasemalle tai satamaan, tai jos matkalla on muita tärkeitä jatkoyhteyksiä, tulee matkustajan valita riittävän aikainen vuoro ehtiäkseen seuraavaan kulkuneuvoon.

Matkustajia pyydetään ottamaan huomioon, että juhlapyhinä ajetaan poikkeavien aikataulujen mukaan.

Matkustajan on otettava yhteyttä ensitilassa bussiyritykseen, jos bussivuoron mahdollinen myöhästyminen tai peruuntuminen uhkaa aiheuttaa ylimääräisiä matkakustannuksia. Bussiyritys ei vastaa lisävahingosta, jonka matkustaja omalla toiminnallaan olisi kohtuudella voinut välttää. Vuoron myöhästymisestä tai peruuntumisesta mahdollisesti aiheutuvat korvaukset käsitellään ja ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

Bussiyritys ei ole korvausvelvollinen matkustajalle aiheutuvista kuluista, mikäli vuoron myöhästyminen tai peruuntuminen johtuu bussiyrityksestä riippumattomasta ylivoimaisesta esteestä.

Kuljettajalla ei ole oikeutta maksaa matkustajille vaadittuja korvauksia bussissa. Matkan keskeytyessä esim. bussissa ilmenneen teknisen vian vuoksi kuljettaja tiedottaa korvaavista yhteysvuoroista, jotka pyritään järjestämään ensisijaisesti bussiyhteyksinä.

Matkan aikana sattuvista ongelmista ja mahdollisista korvausvaatimuksista neuvottelevat matkustaja ja ao. vuoroa ajanut bussiyritys, ei ExpressBus markkinointiyhteenliittymä. ExpressBus auttaa tarvittaessa oikean yrityksen yhteystietojen etsimisessä.

Matkatavaroiden rikkoutuminen tai häviäminen

Matkatavaroille matkan aikana tapahtuvat rikkoontumiset tai häviämiset käsitellään yleensä tapauskohtaisesti. Mikäli matkustaja on itse laittanut matkatavaran tavaratilaan, ei sitä ongelmatilanteessa yleensä korvata. Useilla yrityksillä on tietty enimmäiskorvaus (esim. 20 €/kilo), mitä enempää ei korvata. Yritykset suosittelevat matkatavaravakuutuksen ottamista ongelmatilanteita varten.

Ajankohtaista

EB:llä pääset helposti Helsinki-Vantaan lentokentälle ja Turun sekä Helsingin satamiin

24.02.2020

ExpressBus kuljettaa sinut Hämeenlinnasta, Jyväskylästä, Lahdesta ja Tampereelta suoraan Helsinki-Vantaan lentokentälle sekä Helsingin ja Turun satamiin. Kyytiin pääset myös reitin varrelle osuvilta pikavuoropysäkeiltä!

Tampereelta ja Hämenlinnasta on jokaisena päivänä yli 20 yhteyttä Helsinki-Vantaan lentokentälle. Sama pätee myös toiseen suuntaan, joten kuljetuksia lähtee riittävän tiheään koneen laskutumisen jälkeen. Myös Jyväskylästä löytyy lukuisia vaihtoehtoja lentokentälle matkaaville.

Reittiverkostomme palvelee Hämeenlinnasta, Jyväskylästä, Lahdesta ja Tampereelta risteilymatkustajia kattavasti! Kuljetuksemme päätyvät Helsingin ja Turun satamiin aina noin tuntia ennen laivan lähtöä ja vievät risteilykansan takaisin risteilyn päätteeksi.

Uusi lentokenttäyhteys on avattu

21.01.2020

ExpressBus on kasvattanut jo entisestään kattavaa lentokenttäkuljetustarjontaa.

Uusi pikavuoro lähtee Ikaalisista joka arkipäivä kello 11:20 ja on perillä Helsinki-Vantaan lentokentällä kello 14:50. Yhteys palvelee hyvin myös Hämeenkyröstä sekä Tampereelta lentokentälle matkaavia. Hämeenkyröstä lähtöaika on 11:45 ja Tampereelta 12:35.

Uutta vuoroa liikennöi ExpressBus markkinointiyhteenliittymän yrityksistä Länsilinjat Oy.

Uusi yhteys Forssan ja Helsingin välille

16.01.2020

ExpressBus on avannut uuden yhteyden Forssasta Helsinkiin.

Vuoro ajetaan aina perjantaisin ja lähtee Forssan linja-autoasemalta kello 15:45 ja saapu Kamppiin kello 17:50.

Pikavuoroa operoi ExpressBus-yrityksistä Kasilinja Oy.

Arkisto