EB:llä Tampereelle

Manse odottaa kävijäänsä. Jos mustamakkara ja Särkänniemi eivät riitä syyksi, niin kaupungin uudet ostosmahdollisuudet, runsas ravintolatarjonta ja kaunis keskusta vetävät puoleensa paatuneimmankin. Ota EB alle, koe Tampere!

Kuin koski uomassaan – Tampere jättää jäljen kesämatkailijaan

Kävelykatuja, kulttuuria, urheilua, teatteria, ravintoloita, terasseja, huvipuisto ja paljon muuta. Kaikki tämä vesistöjen äärellä. Tätä on Tampere.

Tampere on kaupunki kahden suuren järven, Näsijärven ja Pyhäjärven, äärellä. Kaupungin keskellä virtaa Tammerkoski, jonka ympärille Tampereen teollisuus aikanaan kehittyi. Nykyisellään alue tarjoaa lukuisia ravintoloita ja terasseja, josta tätä satumaisen kaunista koskea pystyy ihailemaan kesäpäivän paahteessa.

Lapsille Tampereella on paljon annettavaa ja sen ehdoton vetonaula pikkuväelle on Särkänniemen huvipuisto. Särkänniemi on maan toiseksi suurin huvipuisto ja sillä on paljon annettavaa myös aikuiselle. Kannattaa vierailla samalla myös Näsinneulassa, josta näkee koko Tampereen ylle ja vähän kauemmaksikin. Shoppailijalle Tampereella on tarjota upouusi kauppakeskus, jonne pääsee suoraan linja-autoasemalta liukuportaita pitkin.

Tampere on tunnettu suomalaisen jääkiekon kotina, mutta urheilutarjontaa riittää kesällekin. Olympiastadionin ollessa remontissa toimii Ratinan Stadion jalkapallomaajoukkueen kotikenttänä, ja ExpressBussilla pääset aivan stadionin viereen, tulit sitten etelästä, pohjoisesta, idästä tai lännestä.

Luonnonkaunis Pyynikki komeine harjuineen kutsuu aktiivisen liikkujan kainaloonsa. Lenkin voi päättää legendaarisille munkkikahveille Pyynikin näkötornissa ja jos kulttuurihammasta kolottaa, voi käydä Pyynikin kesäteatterissa katsomassa tämän kesän näytelmän Nuotin Vierestä.

Tänä kesänä pääset myös tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin Helsingistä klo 9.15 lähtevällä vuorolla suoraan Museokeskus Vapriikin ovelle.

Tampere on ExpressBussin tärkeimpiä liikennöintikohteita.

Päivittäin runsaasti vuoroja kaikista ilmansuunnista.

Tampereella tapahtuu:

Komediateatteri: Risto Räppääjä ja villi kone 14.5.-10.8.
Tampere Guitar Festival 3.-9.6.
Kukkaisviikot 6.-10.6.
Jalkapallon EM-karsinta: Suomi-Bosnia-Hertsegovina 8.6.
Komediateatteri: Voi Veljet! 8.6.-10.8.
Viikinsaaren kesäteatteri: 506 ikkunaa 13.6.-10.8.
Valtteri Festival 21.-22.6.
Iskelmä Kesä 5.-6.7.
Pyynikin Kesäteatteri: Nuotin Vierestä 14.6.-10.8.
Yleisurheilun Motonet GP 3.7.
Pyynikin Kesäteatteri: Tatun ja Patun Suomi 4.7.-5.8.
Sauna Open Air 12.-14.7.
Tammerfest 17.-20.7.
Saarihelvetti 2.-3.8.
Tampereen Teatterikesä 5.-11.8.
Blockfest 16.-17.8.