ExpressBus vie Jyväskylään

Kaunis kaupunki täynnä Alvar Aallon kohteita ja museoita. Jyväskylässä on upea keskusta sekä runsaasti suurta ja pienempää tapahtumaa. Opiskelijakaupunki Jyväskylä on vuoden parhaita EB-kohteita!

Hae vauhtia kesään Jyväskylästä

Päijänteen pohjoisrannalta löytyy Keski-Suomen solmukohta. Se on alati kehittyvä Jyväskylä, josta löydät kesällä mm. Pohjoismaiden vanhimman kaupunkifestivaalin ja kansainvälisen suurtapahtuman Neste Rally Finlandin

Jos Hämeenlinna on monelle eteläsuomalaiselle välikulkupaikka, niin Jyväskylä on sitä keskisuomalaisille. Koska olet viimeksi jalkautunut kaupungin kävelykaduille viettämään kiireetöntä kesäpäivää?

Vaikka ajan saa Jyväskylässä kulumaan ihan vain olemalla ja Päijänteen maisemista nauttimalla, niin kyseessä on kuitenkin aktiivilomailijan unelmakohde! Alvar Aallon pääkaupungissa riittää Museokortille käyttöä ja Unescon maailmanperintökohteet eli Petäjäveden vanha kirkko sekä Oravivuoren kolmiomittaustorni kannattaa käydä katsomassa.

Jyväskylän ulkoliikuntamahdollisuudet hakevat vertaistaan, eikä Jyväskylää turhaan kutsuta Suomen liikuntapääkaupungiksi. Tiesitkö, että Jyväskylän Kesä on Pohjoismaiden vanhin kaupunkifestivaali? Sen juuret ulottuvat aina vuoteen 1956 asti. Tänä vuonna tämä klassikkotapahtuma järjestetään 3.-9.7.

Välittömästi kun Jyväskylän Kesästä on toivuttu, saapuvat eturivin kotimaiset artistit kaupunkiin. SuomiPop Festivaali kerää kotimaisen musiikin ystävät jälleen yhteen Jyväskylään heinäkuun toisella viikolla.

Loppukesästä Jyväskylään saapuu moottorien pauketta ja kansainvälistä varikkoglamouria, kun Neste Rally Finland tuo maailman nopeimmat kuskit Keski-Suomen sorateille. Jyväskylässä vauhtia riittää! Pysytkö mukana?

Jyväskylä on yksi ExpressBussin tärkeimmistä kohdekaupungeista.

Ajamme lukuisia vuoroja Helsingin, Tampereen ja Turun suunnasta joka päivä. Lisäsimme myös molempiin suuntiin kulkevan yövuoron Helsingistä kesäkuun alusta.

Vinkki: Tsekkaa mitä tarjottavaa Himoksella on ennen kuin suuntaat etelästä Jyväskylään. Saatat yllättyä!

Kuva: Atacan Ergin / Visit Jyväskylä

Jyväskylässä tapahtuu:

Jyväskylä mäkikotkan silmin – Matti Nykäsen mäki avoinna 3.6-4.8.
Myöhän kesäfestarit 14.-15.6.
Yleisurheilun Motonet GP 19.6.
Jyväskylän Kesä 3.-9.7.
SuomiPop Festivaali 11.-13.7.
Neste Rally Finland 1.-4.8.