ExpressBus

ExpressBus on bussijärjestelmä, jossa eri linja-autoyritykset tarjoavat nopean, mukavan ja edullisen matkustusmuodon.

Busseilla pääset tihein vuorovälein kaikkiin keskeisiin paikkoihin, ja laajan pysäkkiverkoston ansiosta pääset kyytiin sujuvasti reittien varrelta. ExpressBus-järjestelmään kuuluu neljä liikennöitsijää. Matkusta ympäristöystävällisesti ExpressBussilla!

Liikennöitsijät

ExpressBus-linjoja liikennöivät seuraavat yritykset. Heidän sivuiltaan löydät mm. tietoa lisäpalveluista ja ajankohtaisia tiedotteita bussiliikenteestä.

Länsilinjat Oy

Patamäenkatu 6
33900 TAMPERE
Puhelin: (03) 3140 3000
Fax: (03) 3140 3099
www.lansilinjat.fi

Väinö Paunu Oy

Kuoppamäentie 14
33800 TAMPERE
Puhelin: 020 764 9400
Fax: (03) 225 4010
www.paunu.fi

Pekolan Liikenne Oy

13100 HÄMEENLINNA
Puhelin: (03) 68 500
Puhelin: (03) 782 4303 (Lahden toimisto)
www.pekolanliikenne.fi

Kasilinja Oy

PL 20
31401 SOMERO
Puhelin: 0400 509 242
www.kasilinja.fi

ExpressBussin vastuu

Myöhästymistapaukset

Matkustajan on varauduttava siihen, että vaikeat keliolosuhteet ja mahdolliset ruuhkat saattavat pidentää aikataulun mukaista matka-aikaa. Matkustettaessa lentoasemalle tai satamaan, tai jos matkalla on muita tärkeitä jatkoyhteyksiä, tulee matkustajan valita riittävän aikainen vuoro ehtiäkseen seuraavaan kulkuneuvoon.

Matkustajia pyydetään ottamaan huomioon, että juhlapyhinä ajetaan poikkeavien aikataulujen mukaan.

Matkustajan on otettava yhteyttä ensitilassa bussiyritykseen, jos bussivuoron mahdollinen myöhästyminen tai peruuntuminen uhkaa aiheuttaa ylimääräisiä matkakustannuksia. Bussiyritys ei vastaa lisävahingosta, jonka matkustaja omalla toiminnallaan olisi kohtuudella voinut välttää. Vuoron myöhästymisestä tai peruuntumisesta mahdollisesti aiheutuvat korvaukset käsitellään ja ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

Bussiyritys ei ole korvausvelvollinen matkustajalle aiheutuvista kuluista, mikäli vuoron myöhästyminen tai peruuntuminen johtuu bussiyrityksestä riippumattomasta ylivoimaisesta esteestä.

Kuljettajalla ei ole oikeutta maksaa matkustajille vaadittuja korvauksia bussissa. Matkan keskeytyessä esim. bussissa ilmenneen teknisen vian vuoksi kuljettaja tiedottaa korvaavista yhteysvuoroista, jotka pyritään järjestämään ensisijaisesti bussiyhteyksinä.

Matkan aikana sattuvista ongelmista ja mahdollisista korvausvaatimuksista neuvottelevat matkustaja ja ao. vuoroa ajanut bussiyritys, ei ExpressBus markkinointiyhteenliittymä. ExpressBus auttaa tarvittaessa oikean yrityksen yhteystietojen etsimisessä.

Matkatavaroiden rikkoutuminen tai häviäminen

Matkatavaroille matkan aikana tapahtuvat rikkoontumiset tai häviämiset käsitellään yleensä tapauskohtaisesti. Mikäli matkustaja on itse laittanut matkatavaran tavaratilaan, ei sitä ongelmatilanteessa yleensä korvata. Useilla yrityksillä on tietty enimmäiskorvaus (esim. 20 €/kilo), mitä enempää ei korvata. Yritykset suosittelevat matkatavaravakuutuksen ottamista ongelmatilanteita varten.

Ajankohtaista

Liikenne itsenäisyyspäivänä

26.11.2019

Perjantaina 6.12. vietämme itsenäisyyspäivää, mikä vaikuttaa myös liikennöintiimme.

Torstai 5.12.
Kaikilla linjoillamme perjantaiaikataulujen mukainen liikenne.

Perjantai 6.12. – Itsenäisyyspäivä
Kaikilla linjoillamme sunnuntailiikenne. Emme kuitenkaan aja ns. SS-vuoroja.
Poikkeuksellisesti ajamme kuitenkin seuraavat vuorot:
klo 11.00 Kotka – Tampere
klo 17.15 Tampere – Kotka
klo 19.50 Turku satama – 20.00 Turku – Helsinki

Lauantai 7.12. 
Kaikilla linjoillamme normaali lauantailiikenne.

Huomaa, että Tampere – Helsinki-Vantaan lentoasema ja Helsingin satamavuorot ajamme pyhäpäivästä riippumatta viikonpäivien mukaisesti aikataulussa mainituin poikkeuksin.

Lapsipassilla lapsi matkustaa turvallisesti kaupungista toiseen

04.11.2019

ExpressBussin Lapsipassilla aikuinen voi lähettää lapsen turvallisesti yksin matkaan. Lapsipassi on pääsääntöisesti tarkoitettu matkoille, joissa ei ole bussin vaihtoa. Passiin täytetään lapsen nimi ja kotiosoite, lähtöpaikka ja –aika, saattajan nimi ja puhelinnumero, saapumispaikka ja –aika, vastaanottajan nimi sekä puhelinnumero ja bussin puhelinnumero, mikäli se on mahdollista. Lapsipassin lisäksi lapsi tarvitsee matkalipun.

Perillä kuljettaja pitää huolta, että lapsi luovutetaan asianmukaisesti lapsipassissa mainitulle henkilölle.

Lue lisää lapsipassista ja tulosta tarvittavat lomakkeet: http://www.expressbus.fi/fi/asiakaspalvelu/#content-lapsipassi

Pyhäinpäivän liikenne

01.11.2019

Pyhäinpäivä aiheuttaa muutoksia liikennöintiin.

Lauantaina 2.11. liikennöimme sunnuntaiaikataulun mukaan. SS-vuoroja ei ajeta, mutta poikkeuksellisesti ajetaan kuitenkin seuraavat vuorot:

klo 11.00 Kotka – 13.25 Lahti – 15.30 Tampere

klo 19.50 Turun satama – 20.00 Turku – 22.10 Helsinki

klo 22.15 Helsinki – 00.45 Tampere

Sunnuntaina 3.11. liikennöidään normaalin sunnuntaiaikataulun mukaisesti. Myös SS-vuorot ajetaan.

Arkisto