ExpressBus

ExpressBus on bussijärjestelmä, jossa eri linja-autoyritykset tarjoavat nopean, mukavan ja edullisen matkustusmuodon.

Busseilla pääset tihein vuorovälein kaikkiin keskeisiin paikkoihin, ja laajan pysäkkiverkoston ansiosta pääset kyytiin sujuvasti reittien varrelta. ExpressBus-järjestelmään kuuluu kolme liikennöitsijää. Matkusta ympäristöystävällisesti ExpressBussilla!

Liikennöitsijät

ExpressBus-linjoja liikennöivät seuraavat yritykset. Heidän sivuiltaan löydät mm. tietoa lisäpalveluista ja ajankohtaisia tiedotteita bussiliikenteestä.

Länsilinjat Oy

Patamäenkatu 6
33900 TAMPERE
Puhelin: (03) 3140 3000
Fax: (03) 3140 3099
www.lansilinjat.fi

Väinö Paunu Oy

Kuoppamäentie 14
33800 TAMPERE
Puhelin: 020 764 9400
Fax: (03) 225 4010
www.paunu.fi

Pekolan Liikenne Oy

13100 HÄMEENLINNA
Puhelin: (03) 68 500
Puhelin: (03) 782 4303 (Lahden toimisto)
www.pekolanliikenne.fi

ExpressBussin vastuu

Myöhästymistapaukset

Matkustajan on varauduttava siihen, että vaikeat keliolosuhteet ja mahdolliset ruuhkat saattavat pidentää aikataulun mukaista matka-aikaa. Matkustettaessa lentoasemalle tai satamaan, tai jos matkalla on muita tärkeitä jatkoyhteyksiä, tulee matkustajan valita riittävän aikainen vuoro ehtiäkseen seuraavaan kulkuneuvoon.

Matkustajia pyydetään ottamaan huomioon, että juhlapyhinä ajetaan poikkeavien aikataulujen mukaan.

Matkustajan on otettava yhteyttä ensitilassa bussiyritykseen, jos bussivuoron mahdollinen myöhästyminen tai peruuntuminen uhkaa aiheuttaa ylimääräisiä matkakustannuksia. Bussiyritys ei vastaa lisävahingosta, jonka matkustaja omalla toiminnallaan olisi kohtuudella voinut välttää. Vuoron myöhästymisestä tai peruuntumisesta mahdollisesti aiheutuvat korvaukset käsitellään ja ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

Bussiyritys ei ole korvausvelvollinen matkustajalle aiheutuvista kuluista, mikäli vuoron myöhästyminen tai peruuntuminen johtuu bussiyrityksestä riippumattomasta ylivoimaisesta esteestä.

Kuljettajalla ei ole oikeutta maksaa matkustajille vaadittuja korvauksia bussissa. Matkan keskeytyessä esim. bussissa ilmenneen teknisen vian vuoksi kuljettaja tiedottaa korvaavista yhteysvuoroista, jotka pyritään järjestämään ensisijaisesti bussiyhteyksinä.

Matkan aikana sattuvista ongelmista ja mahdollisista korvausvaatimuksista neuvottelevat matkustaja ja ao. vuoroa ajanut bussiyritys, ei ExpressBus markkinointiyhteenliittymä. ExpressBus auttaa tarvittaessa oikean yrityksen yhteystietojen etsimisessä.

Matkatavaroiden rikkoutuminen tai häviäminen

Matkatavaroille matkan aikana tapahtuvat rikkoontumiset tai häviämiset käsitellään yleensä tapauskohtaisesti. Mikäli matkustaja on itse laittanut matkatavaran tavaratilaan, ei sitä ongelmatilanteessa yleensä korvata. Useilla yrityksillä on tietty enimmäiskorvaus (esim. 20 €/kilo), mitä enempää ei korvata. Yritykset suosittelevat matkatavaravakuutuksen ottamista ongelmatilanteita varten.

Ajankohtaista

Tampere-Kotka -reitille parannuksia

12.02.2019

ExpressBus parantaa Tampereen ja Kotkan välistä liikennöintiä tuomalla lisävuoron kaupunkien välille. Tähän asti Tampereelta on lähtenyt yksi vuoro kohti Kotkaa jokaisena päivänä klo 11.00. 1.3.2019 alkaen tulee rinnalle klo 17.15 arkipäivisin ja sunnuntaisin lähtevä vuoro.

Vastaavasti Kotkan suunnasta klo 17.30 lähtevä vakiovuoro saa rinnalleen arkipäivisin ja lauantaisin klo 11.00 lähtevän vuoron.

EB aloittaa liikennöinnin Helsingin ja Turun välillä

04.02.2019

ExpressBussin paluu 1-tielle Helsingin ja Turun välille tapahtuu 1.3.

Löydät matkat nyt EB:n nettikaupasta.

Riihimäen Matkahuollon avautuminen tuo muutoksia Lahti-Turku pikavuoroihin

30.01.2019

Riihimäen uuden Matkahuolto-asiamiespaikan avautuminen 1.2.2019 vaikuttaa Pekolan Liikenne Oy:n liikennöimien Lahti-Riihimäki-Turku ja Turku-Riihimäki-Lahti reitteihin ja aikatauluihin Riihimäellä.

Lahdesta lähtevien pikavuorojen lähtöajat aikaistuvat seuraavasti: klo 11.45 lähtevän vuoron uusi lähtöaika on klo 11.30 ja klo 15.40 lähtevän vuoro lähtee uudella aikataulla klo 15.30.

Vastaavasti Turun suunnasta klo 13.05 lähteneen vuoron uusi alkamisaika on klo 12.55 ja klo 19.15 lähtenyt vuoro lähtee uudella aikataululla klo 19.05.

Helmikuun alusta alkaen kyseiset pikavuorot ajetaan asiamiehenä aloittavan K-Market Ruokasaaren kautta. Lahdesta tullessa ajetaan ensin K-Market Ruokasaareen, josta jatketaan Matkakeskukselle ja Turun suunnasta tultaessa toisin päin. Lisäksi K-Market Ruokasaaresta tulee samalla pikavuoropysäkki, josta voi nousta tai jäädä pois kyydistä.

 

 

Arkisto