ExpressBus

ExpressBus on bussijärjestelmä, jossa eri linja-autoyritykset tarjoavat nopean, mukavan ja edullisen matkustusmuodon.

Busseilla pääset tihein vuorovälein kaikkiin keskeisiin paikkoihin, ja laajan pysäkkiverkoston ansiosta pääset kyytiin sujuvasti reittien varrelta. ExpressBus-järjestelmään kuuluu kolme liikennöitsijää. Matkusta ympäristöystävällisesti ExpressBussilla!

Liikennöitsijät

ExpressBus-linjoja liikennöivät seuraavat yritykset. Heidän sivuiltaan löydät mm. tietoa lisäpalveluista ja ajankohtaisia tiedotteita bussiliikenteestä.

Länsilinjat Oy

Patamäenkatu 6
33900 TAMPERE
Puhelin: (03) 3140 3000
Fax: (03) 3140 3099
www.lansilinjat.fi

Väinö Paunu Oy

Kuoppamäentie 14
33800 TAMPERE
Puhelin: 020 764 9400
Fax: (03) 225 4010
www.paunu.fi

Pekolan Liikenne Oy

13100 HÄMEENLINNA
Puhelin: (03) 68 500
Puhelin: (03) 782 4303 (Lahden toimisto)
www.pekolanliikenne.fi

ExpressBussin vastuu

Myöhästymistapaukset

Matkustajan on varauduttava siihen, että vaikeat keliolosuhteet ja mahdolliset ruuhkat saattavat pidentää aikataulun mukaista matka-aikaa. Matkustettaessa lentoasemalle tai satamaan, tai jos matkalla on muita tärkeitä jatkoyhteyksiä, tulee matkustajan valita riittävän aikainen vuoro ehtiäkseen seuraavaan kulkuneuvoon.

Matkustajia pyydetään ottamaan huomioon, että juhlapyhinä ajetaan poikkeavien aikataulujen mukaan.

Matkustajan on otettava yhteyttä ensitilassa bussiyritykseen, jos bussivuoron mahdollinen myöhästyminen tai peruuntuminen uhkaa aiheuttaa ylimääräisiä matkakustannuksia. Bussiyritys ei vastaa lisävahingosta, jonka matkustaja omalla toiminnallaan olisi kohtuudella voinut välttää. Vuoron myöhästymisestä tai peruuntumisesta mahdollisesti aiheutuvat korvaukset käsitellään ja ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

Bussiyritys ei ole korvausvelvollinen matkustajalle aiheutuvista kuluista, mikäli vuoron myöhästyminen tai peruuntuminen johtuu bussiyrityksestä riippumattomasta ylivoimaisesta esteestä.

Kuljettajalla ei ole oikeutta maksaa matkustajille vaadittuja korvauksia bussissa. Matkan keskeytyessä esim. bussissa ilmenneen teknisen vian vuoksi kuljettaja tiedottaa korvaavista yhteysvuoroista, jotka pyritään järjestämään ensisijaisesti bussiyhteyksinä.

Matkan aikana sattuvista ongelmista ja mahdollisista korvausvaatimuksista neuvottelevat matkustaja ja ao. vuoroa ajanut bussiyritys, ei ExpressBus markkinointiyhteenliittymä. ExpressBus auttaa tarvittaessa oikean yrityksen yhteystietojen etsimisessä.

Matkatavaroiden rikkoutuminen tai häviäminen

Matkatavaroille matkan aikana tapahtuvat rikkoontumiset tai häviämiset käsitellään yleensä tapauskohtaisesti. Mikäli matkustaja on itse laittanut matkatavaran tavaratilaan, ei sitä ongelmatilanteessa yleensä korvata. Useilla yrityksillä on tietty enimmäiskorvaus (esim. 20 €/kilo), mitä enempää ei korvata. Yritykset suosittelevat matkatavaravakuutuksen ottamista ongelmatilanteita varten.

Ajankohtaista

Linnanmäki-paketilla edullisesti Linnanmäelle koko kesän!

24.05.2019

Suosittu Linnanmäki-pakettimme on käytössäsi tänäkin kesänä!

Koulujen kesälomakauden ajan (3.6-11.8.) tarjoamme maanantaista lauantaihin kuljetuksia, jotka sisältävät matkan Tampereelta, Valkeakoskelta sekä Hämeenlinnasta aina Linnanmäen portille, ja portilta illalla takaisin. Edullinen yhdistelmäpaketti sisältää tietysti myös Linnanmäen rannekkeen jolla saat rajoittamattoman käyttöoikeuden huvipuiston laitteisiin. Kuljetukset eivät koske juhannusviikonloppua.

Lue lisää matkapaketistamme Linnanmäellä ja varaa omasi: http://www.paunu.fi/matkapaketit/linnanmaki

ExpressBus ja Museokortti yhteistyöhön

23.05.2019

Museokortin omistajana matkustat ExpressBussilla edullisesti koko kesäkauden ajan! ExpressBussin kaikki matkat maksavat Museokortilla vain 10 € aikavälillä 3.6.-31.8.2019.  Edun saat ostamalla matkalipun kuljettajalta ja näyttämällä ostotilanteessa keltaisen Museokorttisi. Verkkokaupasta etua ei saa.

Osana kesäkauden Museokortti-yhteistyötä avaamme suoran yhteyden Helsingistä Tampereelle Museokeskus Vapriikin eteen. Ainutlaatuisessa pilottikokeilussa Helsingistä klo 9.15 lähtevä pikavuoro jatkaa Tampereen linja-autoasemalta tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin suoraan Vapriikin ovelle. Nämä kuljetukset toteutetaan aikavälillä 4.6.-11.8.

Yhteistyön avulla noin 200 000 Museokortin omistajalle tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus ekologiseen kotimaanmatkailuun ja museoiden upeisiin sisältöihin tutustumiseen. Haluamme madaltaa pääkaupunkiseudulla asuvien kynnystä lähteä ihastelemaan muualla Suomessa olevia museokohteita – sama pätee tietysti toiseenkin suuntaan. Esimerkiksi Vaasasta tai Jyväskylästä voi nyt matkustaa Helsinkiin 10 eurolla Museokorttia näyttämällä.

Museokortti on pääsylippusi 300 museoon. Hyödynnä etusi ja lähde tutustumaan mitä kotimaan museot tarjoavat!

 

Kasilinja Oy osaksi ExpressBus markkinointiyhteenliittymää

20.05.2019

Linja-auto-, taksi- ja tavaraliikennettä harjoittava Kasilinja Oy siirtyy osaksi ExpressBus markkinointiyhteenliittymää 1.6.2019 alkaen.

Kasilinja alkaa liikennöidä ExpressBussin väreissä Helsingin ja Jyväskylän välistä osuutta. Suora yhteys lähtee aina arki-iltaisin Helsingistä ja palaa takaisin Jyväskylästä vielä samana yönä. Ensimmäinen Kasilinjan ExpressBus-vuoro lähtee maanantaina 3.6. Kampin linja-autoasemalta kohti Jyväskylää klo 21.25.

Kasilinja Oy on viisi vuotta vanha yritys, mutta sen taustahenkilöillä on 30 vuoden kokemus linja-autoalalta. Kasilinjan taustahenkilöt pitävät siirtymistä osaksi ExpressBussia varsin luonnollisena ratkaisuna.

”Alan vapautumisen jälkeen on tullut paljon uusia nimiä pikavuoroille. Emme halunneet lähteä keksimään jälleen uutta bussikonseptin nimeä, joten laajalti tunnettu ExpressBus oli meille hyvä ratkaisu”, Kasilinjalta todetaan.

ExpressBus markkinointiyhteenliittymään kuuluvat jo entuudestaan Länsilinjat Oy, Väinö Paunu Oy ja Pekolan Liikenne Oy.

Arkisto