ExpressBus

ExpressBus on bussijärjestelmä, jossa eri linja-autoyritykset tarjoavat nopean, mukavan ja edullisen matkustusmuodon.

Busseilla pääset tihein vuorovälein kaikkiin keskeisiin paikkoihin, ja laajan pysäkkiverkoston ansiosta pääset kyytiin sujuvasti reittien varrelta. ExpressBus-järjestelmään kuuluu kolme liikennöitsijää. Matkusta ympäristöystävällisesti ExpressBussilla!

Liikennöitsijät

ExpressBus-linjoja liikennöivät seuraavat yritykset. Heidän sivuiltaan löydät mm. tietoa lisäpalveluista ja ajankohtaisia tiedotteita bussiliikenteestä.

Länsilinjat Oy

Patamäenkatu 6
33900 TAMPERE
Puhelin: (03) 3140 3000
Fax: (03) 3140 3099
www.lansilinjat.fi

Väinö Paunu Oy

Kuoppamäentie 14
33800 TAMPERE
Puhelin: 020 764 9400
Fax: (03) 225 4010
www.paunu.fi

Pekolan Liikenne Oy

13100 HÄMEENLINNA
Puhelin: (03) 68 500
Puhelin: (03) 782 4303 (Lahden toimisto)
www.pekolanliikenne.fi

ExpressBussin vastuu

Myöhästymistapaukset

Matkustajan on varauduttava siihen, että vaikeat keliolosuhteet ja mahdolliset ruuhkat saattavat pidentää aikataulun mukaista matka-aikaa. Matkustettaessa lentoasemalle tai satamaan, tai jos matkalla on muita tärkeitä jatkoyhteyksiä, tulee matkustajan valita riittävän aikainen vuoro ehtiäkseen seuraavaan kulkuneuvoon.

Matkustajia pyydetään ottamaan huomioon, että juhlapyhinä ajetaan poikkeavien aikataulujen mukaan.

Matkustajan on otettava yhteyttä ensitilassa bussiyritykseen, jos bussivuoron mahdollinen myöhästyminen tai peruuntuminen uhkaa aiheuttaa ylimääräisiä matkakustannuksia. Bussiyritys ei vastaa lisävahingosta, jonka matkustaja omalla toiminnallaan olisi kohtuudella voinut välttää. Vuoron myöhästymisestä tai peruuntumisesta mahdollisesti aiheutuvat korvaukset käsitellään ja ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

Bussiyritys ei ole korvausvelvollinen matkustajalle aiheutuvista kuluista, mikäli vuoron myöhästyminen tai peruuntuminen johtuu bussiyrityksestä riippumattomasta ylivoimaisesta esteestä.

Kuljettajalla ei ole oikeutta maksaa matkustajille vaadittuja korvauksia bussissa. Matkan keskeytyessä esim. bussissa ilmenneen teknisen vian vuoksi kuljettaja tiedottaa korvaavista yhteysvuoroista, jotka pyritään järjestämään ensisijaisesti bussiyhteyksinä.

Matkan aikana sattuvista ongelmista ja mahdollisista korvausvaatimuksista neuvottelevat matkustaja ja ao. vuoroa ajanut bussiyritys, ei ExpressBus markkinointiyhteenliittymä. ExpressBus auttaa tarvittaessa oikean yrityksen yhteystietojen etsimisessä.

Matkatavaroiden rikkoutuminen tai häviäminen

Matkatavaroille matkan aikana tapahtuvat rikkoontumiset tai häviämiset käsitellään yleensä tapauskohtaisesti. Mikäli matkustaja on itse laittanut matkatavaran tavaratilaan, ei sitä ongelmatilanteessa yleensä korvata. Useilla yrityksillä on tietty enimmäiskorvaus (esim. 20 €/kilo), mitä enempää ei korvata. Yritykset suosittelevat matkatavaravakuutuksen ottamista ongelmatilanteita varten.

Ajankohtaista

ExpressBus mukana Matkamessuilla

14.01.2019

ExpressBus on tänäkin vuonna mukana Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma järjestetään 18.-20.1.2019. Löydät meidät osastolta 7s100.

Tule käymään ja osallistumaan kilpailuihin – nähdään messuilla!

ExpressBussin yhteydet paranevat vuoden alusta

28.12.2018

Vuosi 2019 tuo tullessaan muutoksia ExpressBussin liikennöintiin.

Vuoden alusta avautuu yhteys Tampereen ja Huittisten välille.

Lisäksi aamuyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalta Hämeenlinnaan ja Tampereelle lisääntyvät uusilla yhteyksillä parantaen kokoistarjontaa.

Muista vakiovuoroista Lahti-Tampere reitillä lähtö Lahdesta klo 9.30 muuttuu tuntia myöhemmäksi, eli vuoro lähtee jatkossa Lahdesta klo 10.30 kohti Tamperetta.

Liikenne vuodenvaihteessa

27.12.2018

Vuoden vaihtuminen tuo muutoksia totuttuihin aikatauluihin.

30.12.2018 SUNNUNTAI
Kaikilla linjoillamme sunnuntaiaikataulujen mukainen liikenne, poislukien SS-vuorot, joita ei ajeta.

31.12.2018 MAANANTAI – UUDENVUODENAATTO
Kaikilla linjoillamme maanantaiaikataulujen mukainen liikenne.

01.01.2019 TIISTAI – UUDENVUODENPÄIVÄ
Kaikilla linjoillamme sunnuntaiaikataulujen mukainen liikenne. Kaukoliikenteessä ajamme myös SS-vuorot.

02.01.2019 KESKIVIIKKO
Kaikilla linjoillamme keskiviikkoaikataulujen mukainen liikenne.

Tampere – Helsinki-Vantaan lentoasema ja Helsingin satamavuorot ajamme pyhäpäivistä riippumatta viikonpäivien mukaisesti aikataulussa mainituin poikkeuksin.

Arkisto