ExpressBus

ExpressBus on bussijärjestelmä, jossa eri linja-autoyritykset tarjoavat nopean, mukavan ja edullisen matkustusmuodon.

Busseilla pääset tihein vuorovälein kaikkiin keskeisiin paikkoihin, ja laajan pysäkkiverkoston ansiosta pääset kyytiin sujuvasti reittien varrelta. ExpressBus-järjestelmään kuuluu kolme liikennöitsijää. Matkusta ympäristöystävällisesti ExpressBussilla!

Liikennöitsijät

ExpressBus-linjoja liikennöivät seuraavat yritykset. Heidän sivuiltaan löydät mm. tietoa lisäpalveluista ja ajankohtaisia tiedotteita bussiliikenteestä.

Länsilinjat Oy

Patamäenkatu 6
33900 TAMPERE
Puhelin: (03) 3140 3000
Fax: (03) 3140 3099
www.lansilinjat.fi

Väinö Paunu Oy

Kuoppamäentie 14
33800 TAMPERE
Puhelin: 020 764 9400
Fax: (03) 225 4010
www.paunu.fi

Pekolan Liikenne Oy

13100 HÄMEENLINNA
Puhelin: (03) 68 500
Puhelin: (03) 782 4303 (Lahden toimisto)
www.pekolanliikenne.fi

ExpressBussin vastuu

Myöhästymistapaukset

Matkustajan on varauduttava siihen, että vaikeat keliolosuhteet ja mahdolliset ruuhkat saattavat pidentää aikataulun mukaista matka-aikaa. Matkustettaessa lentoasemalle tai satamaan, tai jos matkalla on muita tärkeitä jatkoyhteyksiä, tulee matkustajan valita riittävän aikainen vuoro ehtiäkseen seuraavaan kulkuneuvoon.

Matkustajia pyydetään ottamaan huomioon, että juhlapyhinä ajetaan poikkeavien aikataulujen mukaan.

Matkustajan on otettava yhteyttä ensitilassa bussiyritykseen, jos bussivuoron mahdollinen myöhästyminen tai peruuntuminen uhkaa aiheuttaa ylimääräisiä matkakustannuksia. Bussiyritys ei vastaa lisävahingosta, jonka matkustaja omalla toiminnallaan olisi kohtuudella voinut välttää. Vuoron myöhästymisestä tai peruuntumisesta mahdollisesti aiheutuvat korvaukset käsitellään ja ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

Bussiyritys ei ole korvausvelvollinen matkustajalle aiheutuvista kuluista, mikäli vuoron myöhästyminen tai peruuntuminen johtuu bussiyrityksestä riippumattomasta ylivoimaisesta esteestä.

Kuljettajalla ei ole oikeutta maksaa matkustajille vaadittuja korvauksia bussissa. Matkan keskeytyessä esim. bussissa ilmenneen teknisen vian vuoksi kuljettaja tiedottaa korvaavista yhteysvuoroista, jotka pyritään järjestämään ensisijaisesti bussiyhteyksinä.

Matkan aikana sattuvista ongelmista ja mahdollisista korvausvaatimuksista neuvottelevat matkustaja ja ao. vuoroa ajanut bussiyritys, ei ExpressBus markkinointiyhteenliittymä. ExpressBus auttaa tarvittaessa oikean yrityksen yhteystietojen etsimisessä.

Matkatavaroiden rikkoutuminen tai häviäminen

Matkatavaroille matkan aikana tapahtuvat rikkoontumiset tai häviämiset käsitellään yleensä tapauskohtaisesti. Mikäli matkustaja on itse laittanut matkatavaran tavaratilaan, ei sitä ongelmatilanteessa yleensä korvata. Useilla yrityksillä on tietty enimmäiskorvaus (esim. 20 €/kilo), mitä enempää ei korvata. Yritykset suosittelevat matkatavaravakuutuksen ottamista ongelmatilanteita varten.

Ajankohtaista

10 hintasyytä matkustaa ExpressBussilla

19.09.2018

ExpressBus-matkustaja saa myös mukavia alennuksia normaalihintaisista lipuista.

1. 12-16-vuotias saa meiltä alennuksen normaalihintaisen lipun hinnasta, kun yhdensuuntainen matka on vähintään 60 kilometriä.
2. 4-11-vuotias saa normaalihintaisen lipun puoleen hintaan matkan pituudesta riippumatta.
3. Aikainen lintu palkitaan. Ensimmäiset lippumme ovat aina halvimpia.
4. Alle 4-vuotias matkustaa meillä ilmaiseksi 12 vuotta täyttäneen maksavan matkustajan kanssa.
5. Edullisella CityCity-lipulla matkustat edullisesti kahden kaupungin väliä.
6. Lehdistö on oikeutettu alennukseen aikuisten normaalihintaisesta menolipun hinnasta, kun yhdensuuntainen matka on vähintään 60 kilometriä.
7. Opiskelija on oikeutettu alennukseen normaalihintaisesta lipusta, kun yhdensuuntainen matka on vähintään 60 kilometriä.
8. Siviilipalvelusmies saa meiltä alennuksen normaalihintaisesta menolipun hinnasta, kun yhdensuuntainen matka on vähintään 60 kilometriä.
9. Tarkan Tiketillä matkustat halvimmillaan vain 2€:lla.
10. Varusmies saa meiltä alennuksen normaalihintaisesta menolipun hinnasta, kun yhdensuuntainen matka on vähintään 60 kilometriä.

10 palvelusyytä matkustaa ExpressBussilla

05.09.2018

Miksi matkustaa ExpressBussilla? Me vastaamme tähän kysymykseen puolestasi!

Listasimme 10 palvelusyytä valita EB:

1. Ammattitaitoiset ja palvelevat kuljettajat.
2. BussinessClass tarkoittaa laadukasta matkustamista kaikille.
3. Emme makaa paikallemme vaan kehitämme toimintaamme jatkuvasti.
4. Henkilöstön säännöllinen koulutus näkyy laatumittausten tuloksissa.
5. Kaikenkattavat nettisivut, josta löydät vastaukset eniten askarruttaviin kysymyksiin.
6. Kuljettajamme ovat ensiluokkaisia asiakaspalvelijoita.
7. Mikäli mukanasi on sen verran isoa matkatavaraa, että ne eivät mahdu bussin tavaratilaan, voidaan ne kuljettaa rahtina eri bussivuorolla.
8. Takaamme bussin vaihdon onnistumisen, jos olet tilannut lipun johon sisältyy vaihto.
9. Tiedotamme hyvissä ajoin mahdollisista aikataulumuutoksista.
10. Yritys saa kuukausittaisen laskutuksen yhteydessä selkeän matkoittain eritellyn matkustusraportin liikematkakortin käytöstä.

Matkapaketti Cheekin konsertteihin Lahteen

09.08.2018

Perjantaina 24.8. ja lauantaina 25.8. ExpressBus vie sinut edullisesti ja nopeasti Lahteen Cheekin keikoille. Pikavuoromatkoja tehdään Turusta, Tampereelta, Forssasta ja Hämeenlinnasta. Pakettiimme kuuluu myös paluukuljetus konsertin päätyttyä.

Aikataulut ja lisätiedot löydät tämän linkin takaa: https://bit.ly/2vtk2cZ

Arkisto