ExpressBus

ExpressBus on bussijärjestelmä, jossa eri linja-autoyritykset tarjoavat nopean, mukavan ja edullisen matkustusmuodon.

Busseilla pääset tihein vuorovälein kaikkiin keskeisiin paikkoihin, ja laajan pysäkkiverkoston ansiosta pääset kyytiin sujuvasti reittien varrelta. ExpressBus-järjestelmään kuuluu kolme liikennöitsijää. Matkusta ympäristöystävällisesti ExpressBussilla!

Liikennöitsijät

ExpressBus-linjoja liikennöivät seuraavat yritykset. Heidän sivuiltaan löydät mm. tietoa lisäpalveluista ja ajankohtaisia tiedotteita bussiliikenteestä.

Länsilinjat Oy

Patamäenkatu 6
33900 TAMPERE
Puhelin: (03) 3140 3000
Fax: (03) 3140 3099
www.lansilinjat.fi

Väinö Paunu Oy

Kuoppamäentie 14
33800 TAMPERE
Puhelin: 020 764 9400
Fax: (03) 225 4010
www.paunu.fi

Pekolan Liikenne Oy

13100 HÄMEENLINNA
Puhelin: (03) 68 500
Puhelin: (03) 782 4303 (Lahden toimisto)
www.pekolanliikenne.fi

ExpressBussin vastuu

Myöhästymistapaukset

Matkustajan on varauduttava siihen, että vaikeat keliolosuhteet ja mahdolliset ruuhkat saattavat pidentää aikataulun mukaista matka-aikaa. Matkustettaessa lentoasemalle tai satamaan, tai jos matkalla on muita tärkeitä jatkoyhteyksiä, tulee matkustajan valita riittävän aikainen vuoro ehtiäkseen seuraavaan kulkuneuvoon.

Matkustajia pyydetään ottamaan huomioon, että juhlapyhinä ajetaan poikkeavien aikataulujen mukaan.

Matkustajan on otettava yhteyttä ensitilassa bussiyritykseen, jos bussivuoron mahdollinen myöhästyminen tai peruuntuminen uhkaa aiheuttaa ylimääräisiä matkakustannuksia. Bussiyritys ei vastaa lisävahingosta, jonka matkustaja omalla toiminnallaan olisi kohtuudella voinut välttää. Vuoron myöhästymisestä tai peruuntumisesta mahdollisesti aiheutuvat korvaukset käsitellään ja ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

Bussiyritys ei ole korvausvelvollinen matkustajalle aiheutuvista kuluista, mikäli vuoron myöhästyminen tai peruuntuminen johtuu bussiyrityksestä riippumattomasta ylivoimaisesta esteestä.

Kuljettajalla ei ole oikeutta maksaa matkustajille vaadittuja korvauksia bussissa. Matkan keskeytyessä esim. bussissa ilmenneen teknisen vian vuoksi kuljettaja tiedottaa korvaavista yhteysvuoroista, jotka pyritään järjestämään ensisijaisesti bussiyhteyksinä.

Matkan aikana sattuvista ongelmista ja mahdollisista korvausvaatimuksista neuvottelevat matkustaja ja ao. vuoroa ajanut bussiyritys, ei ExpressBus markkinointiyhteenliittymä. ExpressBus auttaa tarvittaessa oikean yrityksen yhteystietojen etsimisessä.

Matkatavaroiden rikkoutuminen tai häviäminen

Matkatavaroille matkan aikana tapahtuvat rikkoontumiset tai häviämiset käsitellään yleensä tapauskohtaisesti. Mikäli matkustaja on itse laittanut matkatavaran tavaratilaan, ei sitä ongelmatilanteessa yleensä korvata. Useilla yrityksillä on tietty enimmäiskorvaus (esim. 20 €/kilo), mitä enempää ei korvata. Yritykset suosittelevat matkatavaravakuutuksen ottamista ongelmatilanteita varten.

Ajankohtaista

Turun kesätapahtumat

21.05.2018

Suomen Turku on täynnä tapahtumia jokaiseen makuun. Poimi kalenteriisi sinua kiinnostavat kesätapahtumat ja matkaa paikan päälle ExpressBussilla.

Turussa tapahtuu mm:
Game Music Collective on tour, Logomo 29.5.
Lentopallon kultainen liiga 30.5.
(Naiset – Suomi-Kroatia ja miehet – Suomi-Espanja)
Paavo Nurmi Games 5.6.
Keskiaikaiset markkinat 28.6.-1.7.
Ruisrock 6.-8.7.
Turun Linnan Turnajaiset 9.-15.7.
Turun kansainväliset suurmarkkinat 18.-22.7.
DBTL 25.-28.7.
Aurafest 10.-11.8.
Turun musiikkijuhlat 10.-22.8.

Unohtuiko jotain? Kysy löytötavaroita täältä!

14.05.2018

Pidäthän matkallasi huolta omista matkatavaroistasi!

Joskus kuitenkin käy niin, että jotain unohtuu autoon.

Tuolloin voit tiedustella tavaroittesi perään seuraavien yhteystietojen kautta:

Löytötavarat:
Väinö Paunu Oy ja Länsilinjat Oy
0600 300758 (Pirkanmaan Löytötavaratoimisto)
Pekolan Liikenne Oy 0600 303 322

Äitienpäivänä 13.5. lapsi matkustaa lapsipassilla ilmaiseksi!

07.05.2018

Lapsesi turvallisuus on meille tärkeää. Siksi Lapsipassi on pääsääntöisesti tarkoitettu linja-automatkoille, joissa ei ole bussin vaihtoa. Näin siksi, että voimme varmistaa lapsen matkan jatkuvan turvallisesti ilman odottelua. Jos matkaan sisältyy bussivaihto, on aina saattajan vastuulla varmistaa, että Lapsipassia voidaan käyttää kyseisellä vuorolla. Tiedon saa vuoroa liikennöivältä yritykseltä.

Lapsipassissa on oma kappaleensa saattajalle, lapselle ja linja-autonkuljettajalle. Passiin täytetään lapsen nimi ja kotiosoite, lähtöpaikka ja –aika, saattajan nimi ja puhelinnumero, saapumispaikka ja –aika, vastaanottajan nimi sekä puhelinnumero ja bussin puhelinnumero, mikäli se on mahdollista. Lapsipassin lisäksi lapsi tarvitsee matkalipun.

Perillä kuljettaja pitää huolta, että lapsi luovutetaan asianmukaisesti lapsipassissa mainitulle henkilölle.

Arkisto