ExpressBus

ExpressBus on bussijärjestelmä, jossa eri linja-autoyritykset tarjoavat nopean, mukavan ja edullisen matkustusmuodon.

Busseilla pääset tihein vuorovälein kaikkiin keskeisiin paikkoihin, ja laajan pysäkkiverkoston ansiosta pääset kyytiin sujuvasti reittien varrelta. ExpressBus-järjestelmään kuuluu kolme liikennöitsijää. Matkusta ympäristöystävällisesti ExpressBussilla!

Liikennöitsijät

ExpressBus-linjoja liikennöivät seuraavat yritykset. Heidän sivuiltaan löydät mm. tietoa lisäpalveluista ja ajankohtaisia tiedotteita bussiliikenteestä.

Länsilinjat Oy

Patamäenkatu 6
33900 TAMPERE
Puhelin: (03) 3140 3000
Fax: (03) 3140 3099
www.lansilinjat.fi

Väinö Paunu Oy

Kuoppamäentie 14
33800 TAMPERE
Puhelin: 020 764 9400
Fax: (03) 225 4010
www.paunu.fi

Pekolan Liikenne Oy

13100 HÄMEENLINNA
Puhelin: (03) 68 500
Puhelin: (03) 782 4303 (Lahden toimisto)
www.pekolanliikenne.fi

ExpressBussin vastuu

Myöhästymistapaukset

Matkustajan on varauduttava siihen, että vaikeat keliolosuhteet ja mahdolliset ruuhkat saattavat pidentää aikataulun mukaista matka-aikaa. Matkustettaessa lentoasemalle tai satamaan, tai jos matkalla on muita tärkeitä jatkoyhteyksiä, tulee matkustajan valita riittävän aikainen vuoro ehtiäkseen seuraavaan kulkuneuvoon.

Matkustajia pyydetään ottamaan huomioon, että juhlapyhinä ajetaan poikkeavien aikataulujen mukaan.

Matkustajan on otettava yhteyttä ensitilassa bussiyritykseen, jos bussivuoron mahdollinen myöhästyminen tai peruuntuminen uhkaa aiheuttaa ylimääräisiä matkakustannuksia. Bussiyritys ei vastaa lisävahingosta, jonka matkustaja omalla toiminnallaan olisi kohtuudella voinut välttää. Vuoron myöhästymisestä tai peruuntumisesta mahdollisesti aiheutuvat korvaukset käsitellään ja ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

Bussiyritys ei ole korvausvelvollinen matkustajalle aiheutuvista kuluista, mikäli vuoron myöhästyminen tai peruuntuminen johtuu bussiyrityksestä riippumattomasta ylivoimaisesta esteestä.

Kuljettajalla ei ole oikeutta maksaa matkustajille vaadittuja korvauksia bussissa. Matkan keskeytyessä esim. bussissa ilmenneen teknisen vian vuoksi kuljettaja tiedottaa korvaavista yhteysvuoroista, jotka pyritään järjestämään ensisijaisesti bussiyhteyksinä.

Matkan aikana sattuvista ongelmista ja mahdollisista korvausvaatimuksista neuvottelevat matkustaja ja ao. vuoroa ajanut bussiyritys, ei ExpressBus markkinointiyhteenliittymä. ExpressBus auttaa tarvittaessa oikean yrityksen yhteystietojen etsimisessä.

Matkatavaroiden rikkoutuminen tai häviäminen

Matkatavaroille matkan aikana tapahtuvat rikkoontumiset tai häviämiset käsitellään yleensä tapauskohtaisesti. Mikäli matkustaja on itse laittanut matkatavaran tavaratilaan, ei sitä ongelmatilanteessa yleensä korvata. Useilla yrityksillä on tietty enimmäiskorvaus (esim. 20 €/kilo), mitä enempää ei korvata. Yritykset suosittelevat matkatavaravakuutuksen ottamista ongelmatilanteita varten.

Ajankohtaista

Uusia vuoroja Helsinkiin ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle!

Uusia vuoroja Helsinkiin ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle!

12.12.2017

Vuoden alusta ExpressBus lisää vuoroja Hki-Vantaan lentoasemalle ja Helsinkiin!

Aikaiset yhteydet Tampereelta, Valkeakoskelta ja Hämeenlinnasta Hki-Vantaan lentoasemalle ja Helsinkiin paranevat merkittävästi, kun yhteyksiä lisätään niin, että Tampereelta klo 1:20 alkaen vuoroja lähtee tunnin välein eli 2:20, 3:20, 4:20, 5:10 jne.

Myös illan liikenne lisääntyy. Lauantaipäivän vuorosta Tampereelta klo 16:45 vuorosta tulee jokapäiväinen ja siitä on yhteys myös joka päivä Hki-Vantaan lentoasemalle.

Uutta on myös perjantai- ja sunnuntaivuorot Tampereelta Helsinkiin klo 18:00. Näistäkin vuorosta on yhteys lentoasemalle. Vuoroihin on lisäksi yhteys Tampereella Jyväskylästä klo 15:30 lähtevällä vuorolla.

Aamuyön ensimmäisille lennoille Hki-Vantaan lentoasemalle tulee yhteys joka päivä Tampereelta klo 20:00 vuorolla Helsingin kautta.

Uusia vuoroja alamme ajamaan vuodenvaihteen jälkeen.

Itsenäisyyspäivä 6.12.

Itsenäisyyspäivä 6.12.

04.12.2017

Keskiviikkona juhlimme 100-vuotiasta Suomea. Pyhäpäivä vaikuttaa osaltaan hieman aikatauluihimme. Tarkasta siis juhlapäivän aikataulut lippukaupastamme! Samalla toivotamme kaikille matkustajillemme oikein rauhallista itsenäisyyspäivää.

Scorpions 27.11.

Scorpions 27.11.

27.10.2017

Legendaarinen Scorpions esiintyy Hartwall Arenassa 27.11. Facebookin puolella on menossa arvonta, jossa kaksi onnekasta voittaa itselleen ja kaverilleen liput keikalle. Klikkaa tästä ja osallistu!

Arkisto