ExpressBus

ExpressBus on bussijärjestelmä, jossa eri linja-autoyritykset tarjoavat nopean, mukavan ja edullisen matkustusmuodon.

Busseilla pääset tihein vuorovälein kaikkiin keskeisiin paikkoihin, ja laajan pysäkkiverkoston ansiosta pääset kyytiin sujuvasti reittien varrelta. ExpressBus-järjestelmään kuuluu kolme liikennöitsijää. Matkusta ympäristöystävällisesti ExpressBussilla!

Liikennöitsijät

ExpressBus-linjoja liikennöivät seuraavat yritykset. Heidän sivuiltaan löydät mm. tietoa lisäpalveluista ja ajankohtaisia tiedotteita bussiliikenteestä.

Länsilinjat Oy

Patamäenkatu 6
33900 TAMPERE
Puhelin: (03) 3140 3000
Fax: (03) 3140 3099
www.lansilinjat.fi

Väinö Paunu Oy

Kuoppamäentie 14
33800 TAMPERE
Puhelin: 020 764 9400
Fax: (03) 225 4010
www.paunu.fi

Pekolan Liikenne Oy

13100 HÄMEENLINNA
Puhelin: (03) 68 500
Puhelin: (03) 782 4303 (Lahden toimisto)
www.pekolanliikenne.fi

ExpressBussin vastuu

Myöhästymistapaukset

Matkustajan on varauduttava siihen, että vaikeat keliolosuhteet ja mahdolliset ruuhkat saattavat pidentää aikataulun mukaista matka-aikaa. Matkustettaessa lentoasemalle tai satamaan, tai jos matkalla on muita tärkeitä jatkoyhteyksiä, tulee matkustajan valita riittävän aikainen vuoro ehtiäkseen seuraavaan kulkuneuvoon.

Matkustajia pyydetään ottamaan huomioon, että juhlapyhinä ajetaan poikkeavien aikataulujen mukaan.

Matkustajan on otettava yhteyttä ensitilassa bussiyritykseen, jos bussivuoron mahdollinen myöhästyminen tai peruuntuminen uhkaa aiheuttaa ylimääräisiä matkakustannuksia. Bussiyritys ei vastaa lisävahingosta, jonka matkustaja omalla toiminnallaan olisi kohtuudella voinut välttää. Vuoron myöhästymisestä tai peruuntumisesta mahdollisesti aiheutuvat korvaukset käsitellään ja ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

Bussiyritys ei ole korvausvelvollinen matkustajalle aiheutuvista kuluista, mikäli vuoron myöhästyminen tai peruuntuminen johtuu bussiyrityksestä riippumattomasta ylivoimaisesta esteestä.

Kuljettajalla ei ole oikeutta maksaa matkustajille vaadittuja korvauksia bussissa. Matkan keskeytyessä esim. bussissa ilmenneen teknisen vian vuoksi kuljettaja tiedottaa korvaavista yhteysvuoroista, jotka pyritään järjestämään ensisijaisesti bussiyhteyksinä.

Matkan aikana sattuvista ongelmista ja mahdollisista korvausvaatimuksista neuvottelevat matkustaja ja ao. vuoroa ajanut bussiyritys, ei ExpressBus markkinointiyhteenliittymä. ExpressBus auttaa tarvittaessa oikean yrityksen yhteystietojen etsimisessä.

Matkatavaroiden rikkoutuminen tai häviäminen

Matkatavaroille matkan aikana tapahtuvat rikkoontumiset tai häviämiset käsitellään yleensä tapauskohtaisesti. Mikäli matkustaja on itse laittanut matkatavaran tavaratilaan, ei sitä ongelmatilanteessa yleensä korvata. Useilla yrityksillä on tietty enimmäiskorvaus (esim. 20 €/kilo), mitä enempää ei korvata. Yritykset suosittelevat matkatavaravakuutuksen ottamista ongelmatilanteita varten.

Ajankohtaista

Poliittinen mielenilmaus perjantaina 2.2.2018

31.01.2018

AKT on mukana SAK:n poliittisessa mielenilmauksessa perjantaina 2.2.2018. Tämän johdosta osa ExpressBussin ajamasta linja-autoliikenteestä jää ajamatta 2.2.2018 klo 03.00-18.00 välisenä aikana.

Tulemme kuitenkin ajamaan mm. esimiesvoimin vuoroja Tampereelta Helsinkiin, sen satamiin ja Helsinki-Vantaan lentokentälle. Sekä myös vuoroja Turku – Tampere – Jyväskylä –reitillä ja Lahti – Turku välillä. Katso aikataulut alla olevista linkeistä.

Tässä linkissä aikataulumme 2.2.2018 Tampereelta – Helsinkiin – sen satamiin ja lentokentälle

Tässä linkissä aikataulumme 2.2.2018 Turku-Tampere-Jyväskylä –välillä

Tässä linkissä aikataulumme 2.2.2018 Tampere-Lahti-Kotka -välillä

Tässä linkissä aikataulumme 2.2.2018 Tampere-Kyröskoski-Ikaalinen –välillä

Tässä linkissä aikataulumme 2.2.2018 alla olevilla väleillä

Lahti-Hämeenlinna-Turku

Lahti-Riihimäki-Turku

Lahti-Tampere

 

Mikäli vuorosi jää ajamatta ja olet siihen jo liput ostanut niin Matkahuolto lunastaa lippusi takaisin. Lue lisää lipun takaisinlunastuksesta tästä linkistä!

Nähdään Matkamessuilla!

Nähdään Matkamessuilla!

15.01.2018

Tulevana viikonloppuna 19.-21.1. Messukeskuksessa käy taas täysi hulina, kun Matkamessut ovat kuumimmillaan. Expressbus on mukana tänäkin vuonna! Pisteellä pääsee pyörittämään onnenpyörää ja osallistumaan messuvisaan. Palkintoina on Expresso- ja EB Special Blend-kahvia, matkalippuja EB:n reiteille ja karkkia perheen pienimmille! Bussissa vieraileville lapsille jaetaan myös EB-heijastimia. Mokkamestarit tarjoilevat pisteellämme kaikille kävijöille ilmaisia espressoa ja cappuchinoa ja keskeisimpien messutuntien aikana paikalla on myös Kultasuklaa suklaatarjoiluineen. Nähdään Matkamessuilla!

Tampereen tapahtumiin!

Tampereen tapahtumiin!

10.01.2018

Tampereella tapahtuu lauantaisin monenlaista.

Sen kunniaksi tarjoamme erikoisen hyvän ja edullisen mahdollisuuden lähteä Helsingistä tai Hämeenlinnasta lauantaisin Tampereen moniin tapahtumiin ja palata yöksi kotiin – vaikkapa teatteriesityksen jälkeen!

Menovuoron Tampereelle voit valita seuraavista lähdöistä: Helsingistä klo 13:45, 14:45, 15:40 tai 16:25. Paluulähtö Tampereelta on aina klo 23:30. Tämä vuoro saapuu Helsinkiin klo 01:45.

Lue lisää ja varaa matkat liikennöitsijä Väinö Paunun sivuilta: https://www.paunu.fi/matkapaketit/Tapahtumavuoro/

Arkisto