ExpressBus

ExpressBus on bussijärjestelmä, jossa eri linja-autoyritykset tarjoavat nopean, mukavan ja edullisen matkustusmuodon.

Busseilla pääset tihein vuorovälein kaikkiin keskeisiin paikkoihin, ja laajan pysäkkiverkoston ansiosta pääset kyytiin sujuvasti reittien varrelta. ExpressBus-järjestelmään kuuluu kolme liikennöitsijää. Matkusta ympäristöystävällisesti ExpressBussilla!

Liikennöitsijät

ExpressBus-linjoja liikennöivät seuraavat yritykset. Heidän sivuiltaan löydät mm. tietoa lisäpalveluista ja ajankohtaisia tiedotteita bussiliikenteestä.

Länsilinjat Oy

Patamäenkatu 6
33900 TAMPERE
Puhelin: (03) 3140 3000
Fax: (03) 3140 3099
www.lansilinjat.fi

Väinö Paunu Oy

Kuoppamäentie 14
33800 TAMPERE
Puhelin: 020 764 9400
Fax: (03) 225 4010
www.paunu.fi

Pekolan Liikenne Oy

13100 HÄMEENLINNA
Puhelin: (03) 68 500
Puhelin: (03) 782 4303 (Lahden toimisto)
www.pekolanliikenne.fi

ExpressBussin vastuu

Myöhästymistapaukset

Matkustajan on varauduttava siihen, että vaikeat keliolosuhteet ja mahdolliset ruuhkat saattavat pidentää aikataulun mukaista matka-aikaa. Matkustettaessa lentoasemalle tai satamaan, tai jos matkalla on muita tärkeitä jatkoyhteyksiä, tulee matkustajan valita riittävän aikainen vuoro ehtiäkseen seuraavaan kulkuneuvoon.

Matkustajia pyydetään ottamaan huomioon, että juhlapyhinä ajetaan poikkeavien aikataulujen mukaan.

Matkustajan on otettava yhteyttä ensitilassa bussiyritykseen, jos bussivuoron mahdollinen myöhästyminen tai peruuntuminen uhkaa aiheuttaa ylimääräisiä matkakustannuksia. Bussiyritys ei vastaa lisävahingosta, jonka matkustaja omalla toiminnallaan olisi kohtuudella voinut välttää. Vuoron myöhästymisestä tai peruuntumisesta mahdollisesti aiheutuvat korvaukset käsitellään ja ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

Bussiyritys ei ole korvausvelvollinen matkustajalle aiheutuvista kuluista, mikäli vuoron myöhästyminen tai peruuntuminen johtuu bussiyrityksestä riippumattomasta ylivoimaisesta esteestä.

Kuljettajalla ei ole oikeutta maksaa matkustajille vaadittuja korvauksia bussissa. Matkan keskeytyessä esim. bussissa ilmenneen teknisen vian vuoksi kuljettaja tiedottaa korvaavista yhteysvuoroista, jotka pyritään järjestämään ensisijaisesti bussiyhteyksinä.

Matkan aikana sattuvista ongelmista ja mahdollisista korvausvaatimuksista neuvottelevat matkustaja ja ao. vuoroa ajanut bussiyritys, ei ExpressBus markkinointiyhteenliittymä. ExpressBus auttaa tarvittaessa oikean yrityksen yhteystietojen etsimisessä.

Matkatavaroiden rikkoutuminen tai häviäminen

Matkatavaroille matkan aikana tapahtuvat rikkoontumiset tai häviämiset käsitellään yleensä tapauskohtaisesti. Mikäli matkustaja on itse laittanut matkatavaran tavaratilaan, ei sitä ongelmatilanteessa yleensä korvata. Useilla yrityksillä on tietty enimmäiskorvaus (esim. 20 €/kilo), mitä enempää ei korvata. Yritykset suosittelevat matkatavaravakuutuksen ottamista ongelmatilanteita varten.

Ajankohtaista

GUNS N’ ROSES HÄMEENLINNASSA!

GUNS N’ ROSES HÄMEENLINNASSA!

22.06.2017

Guns N’ Roses esiintyy Hämeenlinnassa Kantolan tapahtumapuistossa 1.7. Oletko menossa? Keikalle ja takaisin pääsee näppärästi ExpressBussilla. Edulliset matkapaketit löytyy täältä: http://bit.ly/2mK19M6

PORI JAZZ 2017

PORI JAZZ 2017

22.06.2017

Pori Jazzeja vietetään tänä kesänä 8. – 16.7. ExpressBussilla pääsee kätevästi ja edullisesti Kirjurinluodolle ja takaisin torstaina, perjantaina ja lauantaina (13. – 15.7.) Bussit lähtevät joka päivä klo 11:30 Tampereen keskustorilta. Klo 12:00 mukaan pääsee myös Nokian Pirkkalaistorilta.

Paluumatka Kirjurinluodolta Tampereelle lähtee välittömästi Kirjurinluodon Arenan pääartistin konserttien päätyttyä noin klo 00:30 alkaen. Konserttilipun saa kuljettajalta, sitä ei lähetetä sähköisesti. Osta matkapaketit ja lue lisää osoitteessa: http://www.paunu.fi/porijazz/

 

UUSI EXPRESSI-LEHTI ON ILMESTYNYT!

UUSI EXPRESSI-LEHTI ON ILMESTYNYT!

09.06.2017

Uutta Expressi-lehteä voi lukea paperisena busseissamme tai sähköisesti täällä.

Lehti sisältää esimerkiksi sisustus- ja kalustusvinkkejä mökille, muusikko Piia Viitasen mietteitä ja ExpressBussin kuulumisia. Kaupungeista on tällä kertaa esittelyssä Vaasa. Mukavia lukuhetkiä!

Arkisto

26.05.2017

Uudet ExpressBussit alkavat olla kaikki hiljalleen töissä. Uunituoreet Liedon tehtaalta tulevat bussit liikennöivät Tampere-Helsinki -väliä. Helpoiten uudet autot tunnistaa järjestysnumeroista, jotka löytyvät oven vierestä. Jos oven suussa on numero 71, 75, 76 tai 78, niin tiedät auton olevan taatusti uunituore!

09.05.2017

Äitienpäivänä lapsi matkustaa lapsipassilla ilmaiseksi ExpressBussilla! Oli määränpäänä mummola tai jokin muu, tarjoamme äitienpäivänä 14.5. kaikille lapsipassin kanssa matkustaville alle 12-vuotiaille asiakkaillemme ilmaisen matkan.

Alle 12-vuotias lapsi matkustaa lapsipassilla ilmaiseksi, olipa hän liikkeellä yksin tai aikuisen seurassa. Tutustu lapsipassiin sekä lataa ja tulosta omasi osoitteessa: http://www.expressbus.fi/lapsipassi

28.04.2017

ExpressBus toivottaa kaikille oikein hyvää ja leppoisaa vappua! Vappupäivä 1.5. on pyhä, joka aiheuttaa pieniä muutoksia ajettaviin reitteihin ja aikatauluihin. Tarkasta oman reittisi aikataulut etusivun lippukaupasta!

24.04.2017

Joko sinulla on vappusuunnitelmia? Syytä olisi, sillä sitä juhlitaan jo viikon päästä! Miltä kuulostaisi lähteä vapun viettoon vaikka pääkaupunkiin tai esimerkiksi Tampereelle? ExpressBussin lippukaupasta löytyy vielä hyvin edullisia tarjouslippuja vappuviikonlopulle. Nappaa lippusi etusivun lippukaupasta!

11.04.2017

Pääsiäinen arkipyhineen koputtelee jo ovella. Tämän viikon perjantai 14.4. on pitkäperjantai, jolloin vuoroja ajetaan tavallista perjantaita vähemmän. Sama toistuu ensi viikon maanantaina 17.4. toisena pääsiäispäivänä. Aikataulut kannattaakin siis tarkistaa etusivun hakutoiminnon kautta.

04.04.2017

Vainion Liikenne on jättäytynyt pois ExpressBussin toiminnasta 1.4.2017 alkaen. Vainion Liikenteen vuoroille aiemmin kirjoitetut EB:n palkintoliput oikeuttavat edelleen matkaan Vainion vuoroilla samoin kuin jo ostetut liput. ExpressBussin toiminta pysyy muutoin ennallaan. Muutos vaikuttaa osin tarjoamiimme reitteihin, joista lisätietoa voi hakea etusivun hakutoiminnon avulla.

24.03.2017

Lippupaketit Guns N’ Rosesin keikalle ovat nyt myynnissä. Pääset tämän legendaarisen rockbändin keikalle Hämeenlinnaan Kantolan tapahtumapuistoon nopeasti, helposti ja edullisesti Helsingistä, Tampereelta, Turusta ja Lahdesta. Kyytiin voi hypätä linja-autoasemien lisäksi reiteiltä löytyviltä pikavuoropysäkeiltä. Paluumatkat alkavat Hämeenlinnan linja-autoasemalta keikan jälkeen 00:30.

Osta matkapaketti TÄÄLTÄ!

01.03.2017

Kisoihin menossa? Bussillahan se onnistuu. Hämeenlinnasta ja Lammilta pääsee helposti kisapaikoille lisävuorojen ansiosta! Näihin vuoroihin edullisen meno-paluulipun voi ostaa suoraan kuljettajalta. Lisätietoja täältä: https://www.pekolanliikenne.fi/tilausajot/lahden-mm-kisat/

Pirkanmaalta kisoihin suuntaavat voivat ostaa edulliset liput täältä: http://www.paunu.fi/matkapaketit/LahtiMM2017/

27.02.2017

27.2.2017 Länsisatamassa avataan terminaali 2. Tämä aiheuttaa pieniä muutoksia pysäkkijärjestelyissä.

Silja Europa ja Eckerö Line käyttävät T1 -terminaalia. Tallinkin Star ja Megastar puolestaan käyttävät uutta T2 -terminaalia.

Tampere-Länsisatama suunnassa ajetaan sille terminaalille, minne asiakkaat ovat menossa.

Uudelle terminaalille 2 ajetaan Tampereelta klo: 3:00, 6:35, 9:00, 12:00, 15:00  ja 16:00 lähtevillä vuoroilla.

Länsiterminaali-Tampere suunnassa uudelta terminaalilta 2 lähdetään klo 10:00, 13:00(L), 13:25, 16:05 (L-S), 16:50,  19:05 (S), 19:25, 22:30 ja 23:30 lähdöillä.

Näillä vuoroilla ajetaan Terminaalin 2:n lähdön jälkeen terminaali 1:n pysäkin kautta.

Klo 14:55 vuoro lähtee vain terminaalista T1.

Lataa kartta tästä!

09.02.2017

Pirkanmaalainen, bussilla olisit jo perillä! Matkapaketit Lahden MM-kisoihin ovat nyt myynnissä. Bussilla pääset Pirkanmaalta kätevästi ja edullisesti kisoihin ja takaisin. Nyt ostamaan ennen kuin loppuvat! Kauppaan tästä: http://www.paunu.fi/matkapaketit/LahtiMM2017
Kisojen tarkka ohjelma löytyy täältä: http://www.lahti2017.fi/ohjelma

31.01.2017

Reilu viikko messuista. Nyt onkin hyvä aika hieman muistella tuota viikonloppua: Olipa hulinaa! Väkeä riitti koko viikonlopun läpi, iso kiitos siitä teille kaikille! Erityisen mielissään kävijät olivat jalkatiloista, joita eräs parimetrinen kaverikin kävi innolla kokeilemassa ja kehaisemassa. Erityisen tärkeänä bussissa kävijät pitivät myös latauspistokkeita ja WiFiä. Pirkanmaan Paahtimon kahvit olivat myös todella pidettyjä ja syystäkin! Näitä kahveja saa ostettua esimerkiksi Helsingin Stockmannilta ja tietysti paahtimon omasta myymälästä Tampereelta. Kiitos siis myös heille messujen onnistumisesta! Nähdään taas ensi vuonna samoissa merkeissä!

18.01.2017

ExpressBus on mukana myös vuoden 2017 Matkamessuilla. Messut järjestetään 20.-22.1.2017 Helsingin Messukeskuksessa. EB:n osasto 7 s 100 löytyy aivan show-lavan vierestä.

Messuvierailla on mahdollisuus tutustua mm. ExpressBussin matkustusmukavuuteen, reitti- ja vuorotarjontaan, lentokenttä- ja satamayhteyksiin ja matkalipputarjouksiin.

Osastolla on myös messuvisa, jossa pääpalkintona on ExpressBus käyttöön yhdeksi päiväksi! Lisäksi kävijät pääsevät pyörittämään onnenpyörää, jossa palkintona on viime vuoden tapaan esimerkiksi laadukkaita kahveja, matkalippuja ja karkkia. Laitetaan samalla arvontaan kymmenelle onnekkaalle meno-paluuliput ExpressBussin reiteillä kaikkien Facebook-sivustamme tammikuun aikana tykänneiden kesken!

Messuille saapuminen on helppoa ExpressBussilla. Kamppiin saapuvalta bussilta voi jatkaa Kampintorin pysäkiltä liikennöivällä raitiovaunulla 9  suoraan Messukeskukseen.  Paikan päälle pääsee siis näppärästi.

Nähdään messuilla!

12.01.2017

Nyt käännetään vanhat käsitykset pyllylleen! Perjantai 13. päivä tammikuuta voi olla onnenpäiväsi, kun matkustat Paunun ExpressBussilla. Päivän aikana matkustajien kesken arvotaan 22 kappaletta kahden hengen lippupaketteja Matkamessuille 20.-22.1.2017 Helsingin Messukeskukseen.

Lippupaketti sisältää kahdelle henkilölle pääsyliput messuille sekä bussimatkat Paunun ExpressBussilla Helsinkiin. Liput oikeuttavat yhden päivän vierailuun Matkamessuilla. Bussiliput ovat voimassa 20.-22.1.2017 välisen ajan.

28.12.2016

Vaikka kevättä kohti jo mennäänkin, on käsillä silti vuoden pimein aika. Etenkin Etelä-Suomessa on lumen vähyydestä johtuen erityisen hämärää suuremman osan vuorokaudesta.

Tästä syystä ExpressBus jakoi joululiikenteen tiimellyksessä matkustajilleen yhteensä 1500 kappaletta käteen kietaistavia EB-heijastimia! Etenkin pimeimmillä tieosuuksilla bussin pysäyttäminen on haasteellista jos kuljettaja ei näe matkustajaa pysäkillä. Heijastimet kannattaa siis pitää esillä! Taskulamppu on myös oivallinen keino kiinnittää kuljettajan huomio talven pimeydessä – myös kaupungissa.

20.12.2016

ExpressBus toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2017! Kiitos kaikille matkustajille ja muillekin tavalla tai toisella mukana olleille kuluneesta vuodesta.

Matkustuspäiviä on tänä vuonna jäljellä vielä muutama. Joulunajan pyhät vaikuttavat myös ExpressBussien aikatauluihin. Aikataulut voi tarkistaa LIPPUKAUPASTAMME.

18.12.2016

Joulu on jo ovella. Se tietää sitä, että busseissa riittää matkustajia, joten lippujen ja paikkojen varaaminen kannattaa tehdä jo nyt. Tarkan tikettejäkin on vielä jokunen jäljellä, joten vielä kerkeät hankkia omasi lippukaupastamme!

09.12.2016

Uunituoretta Expressi-lehteä pääsee lukemaan pian ExpressBusseissa sekä Matkahuollon ja Maskun toimipisteissä. Sähköisen version lukeminen onnistuu jo nyt: https://issuu.com/osgviestinta/docs/expressi_4_16_issuu

Lehdestä voi lukea valokuvaaja Meeri Koutaniemen haastattelun, sisustusvinkkejä niin yksittäisten huonekalujen kuin laajempien kokonaisuuksien osalta ja kotimaan matkavinkkejä. Tällä kertaa tarkemmassa esittelyssä on ”Keski-Suomen pääkaupunki” Jyväskylä ja sen tarjoamat parhaat vierailukohteet. Lisäksi mukana on myös muita menovinkkejä näin tulevan joulun ajaksi. Mukavia lukuhetkiä!

25.10.2016

1.11.2016 alkaen Pekolan Liikenteen ExpressBus -pikavuoroissa tapahtuu:

1. Aloitamme liikennöinnin täysin uudella reitillä Hämeenlinna-Padasjoki-Jämsä-Jyväskylä. Linja liikennöi luonnollisesti myös toiseen suuntaan. Tällä vuorolla otamme käyttöön myös uuden porrastetun hinnoittelun.

Käteishinta kuljettajalta ja EB.fi -sivujen kautta ostettuna:

matka hinta

1-60km 8€

61-80km 10€

81-100km 12€

>100km 15€

Autoon noustessa asiakas voi halutessaan ostaa kuljettajalta paluulipun hintaan 10 €. Tämä paluulippu on voimassa 10 päivää ostopäivästä lukien ja se kelpaa vain Pekolan Liikenteen vuorossa.

Kyseinen hinnoittelumalli on käytössä vain tässä vuorossa. Lisätietoja löydät osoitteesta: http://www.pekolanliikenne.fi/uusi-nopea-expressbus-vuoro-hameenlinnan-ja-jyvaskylan-valille/

2. Osassa Lahti-Turku-Lahti -pikavuoroja tulee aikataulumuutoksia. Samassa yhteydessä osaan vuoroista tulee myös reittimuutoksia Lahden kaupunkialueella kun liikennöinti alkaa uuden pikavuoropysäkki Mytäjäisen (VT 12) kautta. Uusi pysäkki vaikuttaa laajasti eri vuorojen pysäkkikohtaisiin aikatauluihin.

Esimerkiksi 06:45 ja 16:45 Lahdesta Turkuun lähtevät vuorot aikaistuvat viidellä minuutilla. Uudet lähtöajat ovat siis 06:40 ja 16:40. Turku-Lahti 10:30 lähtevän vuoron lähtöaika siirtyy viisi minuuttia myöhemmäksi. Uusi lähtöaika 10:35.

Tarkemmat ja pysäkkikohtaiset reitit ja aikataulut näiden ja muiden vuorojen osalta löytyvät osoitteesta www.eb.fi

03.10.2016

Kahteen liikennöivään Lahti-Tampere ja Tampere-Lahti -pikavuoroihin tulee muutoksia maanantaista 3.10.2016 alkaen. Muut vuorot pysyvät ennallaan. Alempana tarkempia lisätietoja muutoksista.

Kello 15:45 Lahti-Tampere -pikavuoron lähtöaika muuttuu. Uusi lähtöaika tälle vuorolle on 3.10.2016 alkaen kello 14:30.

Kyseisen vuoron osalta reitti Lahden matkakeskukselle saavuttaessa muuttuu siten, että sieltä lähtiessä tai sinne saapuessa ei ajeta enää keskustan kautta. Reitiltä jäävät pois siis Aleksanterinkadun, Vapaudenkadun ja Konserttitalon pysäkit.

Mukaan tulee yksi uusi pysäkki nimeltään ”Pohjoinen”, joka sijaitsee Lahdentien (VT 12) varrella kauppakeskus Tuulosen kohdalla.

Muutoksen jälkeen kyseinen vuoro ei myöskään pysähdy Hauhon linja-autoasemalla. Sen korvaaja on Kenkijärventien pysäkki Lahdentiellä (VT 12).

Alla tarkempia pysäkkikohtaisia aikatauluja:

Hämeenkoski vt 12 n. 14:53
Lammi, linja-autoasema 15:05
Kenkijärventie VT 12 (Hauho) 15:25
Pälkäne, linja-autoasema 15:45
Kangasala, linja-autoasema 16:00
Tampere, linja-autoasema 16:30

Klo 18:30 Tampere – Lahti -pikavuoron lähtöaikataulu pysyy ennallaan. Aikataulumuutoksia tulee sen sijaan reitin loppupäässä:

Tampere, linja-autoasema 18:30
Kangasala, linja-autoasema 18:50
Pälkäne, linja-autoasema 19:05
Kenkijärvi th (Hauho) 19:20
Lammi, linja-autoasema 19:45
Hämeenkoski th 19:55
Lahti, Matkakeskus 20:25

19.09.2016

Julkisuudessa on uutisoitu kaukoliikenteen matkustajamäärien kasvusta busseissa. Pikavuoroliikenteen ExpressBus-järjestelmässä matkustajamäärät ovat ensimmäisen puolen vuoden aikana. kasvaneet 3,5 %, monilla reiteillä vielä tätäkin enemmän. Yhä useampi kuluttaja on valinnut liikkumismuodokseen ympäristöystävällisen kulkuvälineen.

Kaupunkikeskusten välinen tiheä vuorotarjonta, kattavat lentokenttä- ja satamayhteydet, matkustusmukavuus ja työskentelymahdollisuus bussissa, monipuolinen lippuvalikoima ja edulliset tarjousliput ovat olleet keskeisiä houkuttimia käyttää yhä enenevässä määrin ExpressBussia. Viikoittain on satoja Tarkan Tiketin nettitarjouslippuja tarjolla.

ExpressBusseissa on ilmainen Wifi, USB-ja 230 voltin latauspistokkeet, WC ja jäähdytysilmastointi. Osassa ExpressBusseja on myös välipala-automaatti.

03.06.2016

Reittimuutos Riihimäen kohdalla lyhentää Tampereelta klo 6.35, 11.00, 12.45, 14.00 ja 15.00 lähtevien vuorojen ajoaikoja vuorosta riippuen 10 – 15 minuuttia. Vastaava muutos koskee myös Helsingistä klo 7.15 ja 14.15 Tamperetta kohti lähteviä vuoroja. Muutos parantaa samalla vuorojen aikatauluvarmuutta.
Vuorojen nopeuttamisen yhteydessä olemme lisänneet Tarkan Tiketti -tarjouslippuja Tampereelta Helsinkiin ja Hämeenlinnasta Tampereelle sekä Helsinkiin. Uutuutena tarjoamme Tarkan Tikettejä myös Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

03.06.2016

6.6. alkaen ExpressBus tuo lisää vuoroja Turku-Tampere-Jyväskylä -reitille.

Turusta:

 • Maanantaisin klo 5.40 lähtevä vuoro Turusta Tampereelle muuttuu ajettavaksi maanantaista perjantaihin. Vuoro on Tampereella 7.45 ja yhteys Jyväskylään lähtee 8:00, ollen perillä 10.15.
 • Turun satamasta klo 20.15 ja Turun linja-autoasemalta klo 20.25 Tampereelle ajettava vuoro jatkaa 6.6. alkaen Tampereelta klo 22.45 edelleen Jämsän kautta Jyväskylään.
Jyväskylästä:

 • Jyväskylästä klo 12.30 lähtevä lauantaivuoro muuttuu jokapäiväiseksi. Vuoro on Tampereella noin 14.45, jatkaen linja-autoasemalta kello 15.00 Turkuun. Turun linja-autoasemalle vuoro saapuu 17.05.
 • Jyväskylästä klo 14.30 lähtevä M-P vuoro Tampereelle ja Turkuun sekä Turun satamaan saa lisää lauantaiajopäivän. Turun satamaan ajavat Jyväskylästä myös klo 13.30 ja 15.30 lähtevät vuorot joka päivä.
 • Jyväskylästä klo 17.30 lähtevä vuoro jatkaa maanantaista perjantaihin Tamperelta klo 20.00 edelleen Turkuun. Aiemmin vuoro on jatkanut Turkuun vain sunnuntaisin lähtöajalla klo 19.50.
Vuoroja liikennöi Paunu.

02.06.2016

Kunnon kesään kuuluu ainakin yksi päivä huvipuistossa. ExpressBussin vuoroilla sinun on mahdollisuus päästä vierailemaan jopa kahteen: Helsingistä ja Hämeenlinnasta kuljetamme Särkänniemeen sekä Tampereelta, Valkeakoskelta ja Hämeenlinnasta Linnanmäelle. Liput – joihin sisältyy matkat ja rannekkeet – saat liikennöitsijämme Paunun verkkokaupasta tai suoraan vuoron kuljettajalta. Lisätietoja paketeista saat myös sivuiltamme kohdasta Tapahtumat.

03.05.2016

Oli määränpäänä mummola tai jokin muu, tarjoamme äitienpäivänä 8.5.2016 kaikille lapsipassin kanssa matkustaville alle 12-vuotiaille asiakkaillemme ilmaisen matkan. Alle 12-vuotias lapsi matkustaa ilmaiseksi, olipa hän liikkeellä yksin tai aikuisen seurassa. Tutustu lapsipassiin sekä lataa ja tulosta oma kappaleesi: http://www.expressbus.fi/lapsipassi.

29.04.2016

Wäinö Paunu lähti ensimmäiselle vuorolleen Tampereen Kauppatorilta Epilään vapunpäivänä vuonna 1926 13 paikkaisella, edellisenä päivänä valmistuneella Chevrolet-bussillaan. Wäinö Paunun alkuaikojen menestyksen salaisuus oli nykypäivän itsestäänselvyys eli aikataulu. Tuolloin autoilijat yleensä lähtivät vasta, kun autossa oli riittävästi matkustajia, mutta Paunu lähti ilmoittamansa aikataulun mukaan ja sillä tavalla hän saavutti matkustajien luottamuksen.

Siitä on nyt 90 vuotta ja samaan aikaan ExpressBus täyttää 25 vuotta. Kauppatorinkin nimi on vuosien varrella muuttunut Keskustoriksi. Juhlan kunniaksi Paunu esittelee ensimmäisen vuoron lähtöpaikalla eli Tampereen Keskustorilla uutta ExpressBussia ja vuoden 1939 vuosimallista Sisu-antiikkibussia vapunpäivänä 1.5., joka on se oikea synttäripäivä.

Käy tutustumassa mukavan väljään ExpressBussiin ja nostalgiseen antiikkibussiin ja osallistu samalla kilpailuun, jossa palkintoina kahden hengen Linnanmäkipaketti kuljetuksineen Linnanmäen portille ja matkalippuja ExpressBussilla; pyöräytä onnenpyörää, jossa voittoina Expresso-kahvia ja EB:n matkalippuja tai hae perheen pienemmille ExpressBus-ilmapallo. Onnekkaimmat pääsevät lyhyelle ajelulle Sisu-museobussilla.

Tapahtuma Tampereen Keskustorin bussiterminaalilla klo 10:30 – 17.

09.03.2016

Kuljettaja Jari Alastalon valinta vuoden 2015 ExpressBus -ammattilaiseksi perustuu asiakaspalautteisiin, joita ExpressBussille kertyi eri kuljettajista noin 300 kpl vuoden 2015 aikana.

Matkustajat luonnehtivat Jari Alastaloa todelliseksi ammattilaiseksi mm.näin: ”Hänellä on oikea asenne matkustajapalveluun, asiallinen ja kohtelias käytös sekä kokeneen ammattikuljettajan varma ja rauhallinen ajotapa. Jarilla on aina myös hyvät kuulutukset. Hän selostaa kaiken, mitä matkustajan matkan aikana pitää tietää.”

Vuoden ammattilaisvalinta tehtiin nyt 19. kerran.  ExpressBussin puolesta vuoden ammattilaispalkinnon Jari Alastalolle luovuttivat Hämeenlinnassa 9.3 EB- tuotepäällikkö Peter Ulmanen ja Bussialan Kehittämispalvelut Oy:n toimitusjohtaja Saara Remes.

18.01.2016

Vuoden 2016 alusta Savonlinja on jatkanut liikennöintiä omalla tuotemerkillään. Siksi Savonlinjan reitti-ja aikataulutiedot eivät enää näy ExpressBussin nettisivuilla.

15.01.2016

Pohjoismaiden suurin matkailutapahtuma MATKA 2016 – messut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 21.-24.1.2016. ExpressBussin löydät messuilta Bussitori –osastolta 7 r 10.

Osastollamme voi tutustua ExpressBussin tarjoamaan matkustusmukavuuteen, palveluihin ja reittitarjontaan. Esillä ovat myös Tarkan Tiketin nettilipputarjoukset ja lentokenttä-ja satamayhteydet. Osastollamme pyörii koko messujen ajan myös onnenpyörä, jossa palkintona on matkalippuja ja pienpaahtimokahveja. Lisäksi paikalla on barista tarjoamassa laadukasta espressoa ja cappucinoa.

Löydät meidät hallista 7, osastolta 7 r10. Tavataan Matkamessuilla!

Messut ovat avoinna yleisölle:
pe 22.1. 12-19
a 23.1.  10-18
su 24.1. 10-18

31.12.2015

Uudet ExpressBus vuorot lähtevät 1.1.2016 alkaen Turun linja-autoasemalta Helsinkiin joka päivä klo 2.58, klo 3.28, klo 9.15 (ei lauantaisin), klo 10.45, klo 14,28 ja klo 20.28.

Osa vuoroista poikkeaa Salon linja-autoaseman kautta. Salon ohi suoraan Helsinkiin ajavat vuorot pysähtyvät Salon Piihovin liittymän pysäkillä. Pysäkkikohtaisen aikataulun voi nähdä EB:n aikatauluhausta.

Myös Helsingistä Turkuun tulee päivittäin uusia EB-vuoroja, aamulla klo 9.28 ja illalla klo 19.45 (sunnuntaisin) ja klo 21.28.

Lentomatkustajille lisää tarjontaa ja vaihdottomia yhteyksiä

Uusi vuosi tuo lisää vuoroja ja vaihdottomia yhteyksiä lentomatkustajille. Uutta ovat Turusta päivittäin klo 2.58 ja klo 3.28 Salon keskustan kautta ja klo 13.15 suoraan moottoritietä ajettavat vuorot. lentokentälle. Vastaavasti klo 15.40 ja klo 23.40 lähtevät uudet EB-.vuorot lentokentältä suoraan Turkuun.

Joidenkin Vainion Liikenteen ajamiin ExpressBus-vuoroihin tulee samanaikaisesti muutoksia. Jokaisesta pikavuorosta, niin uusista kuin vanhoistakin vuoroista, on vaihtoyhteys kentälle.

Laivoille yhteydet paranevat

Tallinnan laivojen matkustajamäärät ovat kasvussa ja yhteyksiä Turusta ja Salosta parannetaan myös niihin.

Jatkossa Vainion EB-vuoroilla pääsee mm. kaikkiin Eckerö Linen laivavuoroihin. Samoin Viking Linen vuorolla illalla Tallinnasta palaaville on uusi yhteys Saloon ja Turkuun.

Hinnoittelua uudistetaan

Vuodenvaihteessa Vainion EB-vuoroissa matkalippujen hinnoittelu uudistuu. Autoista ostettujen lippujen hinnat laskevat selvästi ja alennuskäytäntöä yksinkertaistetaan. Netistä hankkimalla liput saa edullisimmin, mutta mm. eläkeläisille uudistus merkitsee selvää hinnanlaskua

Uudet vuorot ja aikataulut löytyvät aikatauluhausta www.eb.fi.

31.12.2015

1.1.2016 alkaen alkaa Tampereelta liikennöidä uusia vuoroja Turkuun. Aamulla lähtee EB-bussi Tampereelta klo 6.45 ja on Turun linja-autoasemalla klo 8.50, mistä jatkaa klo 9:ksi yliopistolle. Myös klo 15 alkaa Tampereelta liikennöidä uusi, junaa korvaava vuoro Turkuun.

Turusta Tampereelle on lisätty myös EB-vuoroja ja aikataulurytmitystä iltapäivän osalta muutettu. Uudet, junaa korvaavat EB.vuorot Turusta lähtevät klo 10.45 ja klo 18.15 Tampereelle. Aikataulurytmityksen muutoksen johdosta Turusta iltapäivisin pääsee Tampereelle noin tunnin välein eli klo 15.10, 16.15, 17.15 ja 18.15. Klo 15.10 ja klo 17.15 lähtevät vuorot jatkavat Tampereelta Jyväskylään.

Samassa yhteydessä Tampereen ja Turun välistä hinnoittelua on uudistettu Paunun ExpessBus-vuoroissa. Sen ansiosta niin aikuisten, opiskelijoiden, nuorten, eläkeläisten kuin lastenkin hinnat laskivat vuoden 2016 alussa. Tämän lisäksi uusissa vuoroissa on aiempien vuorojen tapaan huippuedullisia Tarkan Tiketin matkalippuja, joiden hinnat ovat alkaen 2 euroa.

Vuorot ja aikataulut: www.eb.fi.

22.12.2015

Joulu ja uusi vuosi aiheuttavat muutoksia aikatauluihimme. Näet ajettavat vuorot verkkokaupastamme tai voit tarkastaa ne liikennöitsijöiden sivuilta:

Länsilinjojen vuorot jouluna: Joulun liikennemuutokset Länsilinjojen liikenteessä 2015.

Länsilinjojen vuorot uutena vuotena:  Uudenvuoden ja Loppiaisen liikennemuutokset Länsilinjojen liikenteessä 2015-2016

Paunun vuorot jouluna: Joulunaika tuo muutoksia aikatauluihin

Paunun vuorot uutena vuotena:  Liikenne vuoden vaihtuessa


Pekolan Liikenteen vuorot jouluna ja uutena vuotena: JOULUNAJAN LIIKENNETIEDOTE 2015

Vainion Liikenteen vuorot jouluna: Joulunaika tuo aikataulumuutoksia liikennöintiin

ExpressBus toivottaa teille kaikille erittäin hyvää joulua ja onnea uudelle vuodelle!

10.12.2015

Expressin uusin numero on ilmestynyt. Lehti on saatavissa kaikissa linja-autoissamme, minkä lisäksi voit tutustua lehteen myös verkossa, täällä. Löydät samasta paikasta myös aikaisempia numeroita.

08.12.2015

Sibeliuksen syntymäpäivänä ja suomalaisen musiikin päivänä 8.12. ExpressBus -vuoroilla toivotettiin matkustajille hyvää huomenta poikkeuksellisella tavalla. Kuljettajat tarjosivat aamun ensimmäisillä lähdöillä Kampista maukkaan eväspaketin ja kahvia matkustajille maksuttomasti. Eväspussiin liimatussa tarrassa oli myös QR-koodi, josta matkaviihdykkeeksi sai Spotify-listalta kuunnella suomalaista musiikkia.

8.12 PaunuKULJETTAJA8.12 Jouni Kankaanpää

 

11.11.2015

ExpressBus yritykset tarjoavat perjantaina, 20.11 lasten oikeuksien päivän kunniaksi kaikille lapsipassin kanssa matkustaville alle 12-vuotiaille asiakkaille ilmaisen matkan.

Alle 12-vuotias lapsi matkustaa ilmaiseksi, olipa hän liikkeellä yksin tai aikuisen seurassa.
Lapsipassin voi hankkia Matkahuollosta tai sen voi ladata kotisivuiltamme: http://www.expressbus.fi/lapsipassi.

Lapsipassimme on turvallinen tapa lähettää lapsi turvallisesti matkaan, myös ilman huoltajaa.
Lapsipassissa on paitsi lapsen, myös saattajan ja vastaanottajan tiedot.
Kuljettaja varmistaa, että lapsipassin kanssa matkustava lapsi kohtaa matkan päättyessä häntä vastaanottavan.

03.11.2015

Oma EB, kuljettaja, 10 tuntia, 400 kilometriä. Mitä sinä tekisit? Olisiko silloin edessä pelireissu koko tiimin kanssa ExpressBussilla? Keräisitkö kaveriporukan ja lähtisitte shoppailumatkalle? Haluaako koulunne viedä lapset kaupunkiin teatteriin? Vai onko tässä kyyti pikkujouluihinne? Mahdollisuus lähteä luontokuvaamaan alkutalven metsiä? Auto autottomille?

Kerro meille Facebookissa ja/tai Instagrammissa kuvan kera, millä porukalla, mistä ja minne olisitte matkalla – sekä erityisesti miksi juuri teidän tulisi saada tämä palkinto? Facebookissa kirjoita ehdotuksesi sivullemme, Instagrammissa osoita se @expressbusfi. Tykkäämällä samalla sosiaalisen median profiileistamme pysyt ajan tasalla tarjouksistamme tai tiedotteistamme.

Voittajan valitsette te: eniten tykkäyksiä Facebookissa ja Instagrammissa yhteensä saanut ehdotus, joka täyttää kampanjan säännöt, tullaan toteuttamaan. Kilpailu päättyy 27.11 klo 12:00. Voittaja ilmoitetaan 30.11.

Ehdot: matkan kesto enintään 10 tuntia, enimmäiskilometrit 400 km. Maksimihenkilömäärä 45 henkilöä ja ehdotuksen jättäjän on oltava yli 18-vuotias. Matkan on tapahduttava Suomessa ja ehdotetun matkan lähtöpaikan on oltava ExpressBussin reiteillä tai niiden läheisyydessä. Matka suoritetaan normaalivarustellulla ExpressBus-autolla. Matka on toteutettava 7.-22.12.2015 välisenä aikana, päivä ei voi olla pyhäpäivä.

Linkki Facebook-profiiliimme, jossa voit jättää ehdotuksesi. Instagram vaatii mobiiliapplikaation, jonka voit ladata älypuhelimestasi löytyvästä sovelluskaupasta ilmaiseksi.

23.10.2015

Talviaika alkaa ja kellot siirtyvät aikaisin sunnuntaiaamuna tunnilla taaksepäin. Tämä vaikuttaa vuoroihimme seuraavasti:

 • Tampereelta Helsinki-Vantaan lentoasemalle klo 01:30 ja 03:00 lähtevät vuorot lähtevät tuntia myöhemmin eli klo 02:30 ja 04:00 kesäaikaa.
 • Tampereelta Helsinkiin klo 03:00 lähtevä vuoro lähtee tunnin myöhemmin eli klo 04:00 kesäaikaa.
 • Helsingistä klo 03:15 ja Helsinki-Vantaan lentoasemalta klo 03:45 lähtevä vuoro ajaa koko reitin kesäajan mukaan.
 • Turusta kesäaikaa klo 02:58 lähtevä vuoro jatkaa Salosta Helsinkiin klo 03:55 (kesäaikaa), saapuu Helsinki-Vantaalle klo 4:20 (talviaikaa) ja Helsingin linja-autoasemalle klo 04:45 (talviaikaa).
 • Helsingistä kesäaikaa klo 02:58 lähtevä vuoro jatkaa Lentoasemalta (T2) klo 03:30 (kesäaikaa), saapuu Saloon klo 03:55 (talviaikaa) ja Turun linja-autoasemalle klo 04:50 (talviaikaa).
 • Vuoro klo 03.00 Helsinki – Jyväskylä lähtee Helsingistä talviajan mukaan klo 03.00.
 • Vuoro klo 22.00 Joensuu – Helsinki seisoo Haminassa ylimääräisen tunnin ja jatkaa Haminasta Helsinkiin klo 04.05 talviaikaa.
 • Vuoro klo 00.20 Helsinki – Joensuu seisoo Lappeenrannassa ylimääräisen tunnin ja jatkaa Lappeenrannasta Joensuuhun klo 04.25 talviaikaa.

29.09.2015

Käyttämässämme Matkahuollon aikatauluhaussa ja nettilipunmyynnissä on huoltokatkos tänään 29.9. alkaen klo 19. Katkos kestää enimmillään noin puoli tuntia.

Tänä aikana aikatauluhaku ja nettilipunmyynti eivät ole käytössä. Huoltokatkos aiheutuu siitä, että Chrome-selaimen uusimpaan versioon liittynyt ongelma korjataan, jotta asiakkaat pystyvät taas ostamaan nettilipun myös kyseisellä selainversiolla.

Olemme pahoillamme huoltokatkoksen mahdollisesti aiheuttamasta haitasta.

17.09.2015

Ajamme osan vuoroistamme mielenilmauksesta huolimatta. Ajettavilla vuoroilla kelpaavat vain niille ostetut liput. Tästä syystä sinun kannattaa käydä ostamassa lippusi verkkokaupastamme ennakkoon. Suosittelemme paikkavarauksia. Myymme bussista lippuja vain, jos linja-autossa on tilaa. Ajamattomille vuoroille ostetuista lipuista voi hakea korvausta Matkahuollon kautta. Lisätietoja tämän tiedotteen lopussa.

Mielenilmaus vaikuttaa liikenteeseen perjantai 18.9 3:00 ja lauantai 19.9 3:00 välisenä aikana. Saat uusimmat tiedot mielenilmaisuun liittyen Facebook-sivuiltamme: https://www.facebook.com/expressbus.fi.

Ajettavat vuorot:

Helsingistä:

Helsinki – Turku

perjantaina 2:58 Helsinki – Hki-Vantaan lentoasema – Turku
lauantaina 2:58 Helsinki – Hki-Vantaan lentoasema – Turku

Helsinki – Tampere (-Parkano)

12:45 Helsinki – 15:15 Tampere – Ikaalinen – 17:20 Parkano, yhteys lentoasemalta.
16:55 Helsinki – 19:25 Tampere, yhteys lentoasemalta

Helsinki – Riihimäki – Hämeenlinna – Valkeakoski/Toijala – Tampere

Kaikille paitsi 11:15 lähtevälle vuorolle on yhteys lentoasemalta.

8:15 Helsinki – 9:00 Riihimäki MT – 9:35 Hämeenlinna – 10:01 Toijala – 10:35 Tampere
10:05 Länsiterminaali– 10:25 Olympiaterminaali – 10:45 Helsinki – 11:30 Riihimäki MT – 12:05 Hämeenlinna – 12:33 Toijala – 10:35 Tampere
10:40 Olympiaterminaali – 11:00 Katajanokka – 11:15 Helsinki – 12:00 Riihimäki MT – 12:35 Hämeenlinna – 13:15 Valkeakoski – 13:50 Tampere
12:55 Länsiterminaali – 13:15 Helsinki – 14:00 Riihimäki MT – 14:35 Hämeenlinna – 15:15 Valkeakoski – 15:50 Tampere
14:10 Helsinki – 14:55 Riihimäki MT – 15:30 Hämeenlinna – 16:10 Valkeakoski – 16:45 Tampere
14:55 Länsiterminaali – 15:15 Helsinki – 16:00 Riihimäki MT – 16:40 Hämeenlinna – 17:20 Valkeakoski – 17:50 Tampere
15:55 Helsinki – 16:45 Riihimäki MT – 17:20 Hämeenlinna – 17:46 Toijala – 18:20 Tampere
16:00 Länsiterminaali – 16:25 Helsinki – 17:10 Riihimäki MT – 17:45 Hämeenlinna – 18:25 Valkeakoski –19:00 Tampere
17:05 Länsiterminaali – 17:30 Helsinki – 18:15 Riihimäki MT – 18:50 Hämeenlinna – 19:16 Toijala – 19:50 Tampere
18:00 Helsinki – 18:30 Helsinki-Vantaa T2 – 19:00 Riihimäki MT – 19:40 Hämeenlinna – 20:06 Toijala -20:40 Tampere
18:45 Helsinki – 19:30 Riihimäki MT – 20:05 Hämeenlinna – 20:45 Valkeakoski – 21:15 Tampere
19:20 Länsiterminaali – 19:45 Helsinki – 20:30 Riihimäki MT – 21:05 Hämeenlinna – 21:50 Valkeakoski – 22:25 Tampere
21:20 Katajanokka – 21:45 Helsinki 22:10 Helsinki-Vantaa T2 – 22:40 Riihimäki MT – 23:20 Hämeenlinna – 23:55 Valkeakoski – 00:30 Tampere
22:30 Länsiterminaali – 22:45 Helsinki 23:10 Helsinki-Vantaa T2 – 23:40 Riihimäki MT – 00:20 Hämeenlinna – 00:55 Valkeakoski – 01:30 Tampere

Lahdesta:

Lahti – Hämeenlinna/Riihimäki – Forssa – Turku

6:45 Lahti – 8:05 Hämeenlinna – 9:00 Forssa – 10:15 Turku
10:45 Lahti – 12:00 Hämeenlinna – 12:50 Forssa – 14:05 Turku
11:45 Lahti – 12:50 Riihimäki – 13:55 Forssa – 15:10 Turku
15:45 Lahti – 16:55 Riihimäki – 18:00 Forssa – 19:15 Turku – 19:25 Turku satama (tarvittaessa)
16:45 Lahti – 18:00 Hämeenlinna – 18:50 Forssa – 20:05 Turku – 20:15 Turku satama

Lahti – Tampere

15:45 Lahti – 17:45 Tampere

Tampereelta:

Tampere – Valkeakoski/Toijala – Hämeenlinna – Riihimäki – Helsinki

Kaikilla vuoroilla yhteys lentoasemalle.

1:30 Tampere – 2:00 Valkeakoski – 2:35 Hämeenlinna – 2:57 Riihimäki MT – 3:50 Helsinki-Vantaa T2 – 4:15 Helsinki
3:00 Tampere – 3:30 Valkeakoski – 4:05 Hämeenlinna – 4:27 Riihimäki MT – 5:25 Helsinki-Vantaa T2 – 5:50 Helsinki – 6:05 Länsiterminaali
4:15 Tampere – 4:45 Valkeakoski – 5:25 Hämeenlinna – 5:47 Riihimäki MT – 6:35 Helsinki-Vantaa T2 – 7:05 Helsinki – 7:20 Länsiterminaali
5:40 Tampere – 6:10 Valkeakoski – 6:55 Hämeenlinna – 7:15 Riihimäki MT – 8:20 Helsinki
6:30 Tampere – 7:00 Valkeakoski – 7:45 Hämeenlinna – 8:15 Riihimäki matkakeskus – 9:15 Helsinki – 9:30 Länsiterminaali
7:50 Tampere – 8:20 Valkeakoski – 9:05 Hämeenlinna – 9:25 Riihimäki MT – 10:20 Helsinki – 10:40 Olympiaterminaali
9:00 Tampere – 9:30 Valkeakoski – 10:15 Hämeenlinna – 10:37 Riihimäki MT – 11:40 Helsinki – 12:05 Länsiterminaali
10:00 Tampere – 10:30 Valkeakoski – 11:15 Hämeenlinna – 11:35 Riihimäki MT – 12:35 Helsinki
11:00 Tampere – 11:30 Valkeakoski – 12:15 Hämeenlinna – 12:45 Riihimäki matkakeskus – 13:45 Helsinki – 14:05 Länsiterminaali
12:00 Tampere – 12:30 Valkeakoski – 13:15 Hämeenlinna – 13:37 Riihimäki MT – 14:35 Helsinki – 14:55 Länsiterminaali
13:15 Tampere – 13:40 Toijala – 14:15 Hämeenlinna – 14:37 Riihimäki MT – 15:35 Helsinki – 15:50 Olympiaterminaali – 16:00 Katajanokka
14:00 Tampere –14:30 Valkeakoski – 15:15 Hämeenlinna –15:37 Riihimäki MT – 16:40 Helsinki – 17:00 Länsiterminaali
15:00 Tampere – 15:30 Valkeakoski – 16:15 Hämeenlinna – 16:35 Riihimäki MT – 17:40 Helsinki – 18:00 Länsiterminaali
16:00 Tampere – 16:30 Valkeakoski – 17:15 Hämeenlinna – 17:35 Riihimäki MT – 18:35 Helsinki
17:20 Tampere – 17:45 Toijala – 18:20 Hämeenlinna – 18:40 Riihimäki MT – 19:40 Helsinki – 19:55 Katajanokka
Lauantai-aamu 1:30 Tampere – 2:00 Valkeakoski – 2:35 Hämeenlinna – 2:57 Riihimäki MT – 4:15 Helsinki

Tampere-Lahti

18:30 Tampere – 20:30 Lahti

(Parkano-) Tampere – Helsinki

6:30 Parkano – 7:10 Ikaalinen – 8:30 Tampere – 10:50 Helsinki, yhteys lentoasemalle
13:30 Tampere – 15:55 Helsinki, yhteys lentoasemalle

Tampere-Turku (satama)

5:25 Tampere – 6:38 Loimaa th – 7:30 Turku – 7:40 Turku satama
17:00 Tampere – 18:13 Loimaa th – 19:05 Turku – 19:20 Turku satama

Tampere-Hämeenkyrö-Ikaalinen

Lähtöajat Tampereelta, Hämeenkyrön arvioitu aika 45 min myöhemmin

6:30, 7:30, 8:30, 9:30, 10:30, 12:30, 13:30, 15:30 (vuoro lähtee Helsingistä klo 12:45 ja jatkaa Parkanoon asti) ja 16:30.

Turusta:

Turku – Helsinki

perjantaina 2:58 Turku – Hki-Vantaan lentoasema – Helsinki
lauantaina 2:58 Turku – Hki-Vantaan lentoasema – Helsinki

Turku (satama) – Tampere

7:58 Turku satama – 8:05 Turku – 8:48 Loimaa th – 10:10 Tampere
20:15 Turku satama – 20:25 Turku – 21:13 Loimaa th – 22:35 Tampere

Turku – Forssa – Hämeenlinna – Lahti

12:15 Turku –13:40 Forssa – 14:35 Hämeenlinna –15:10 Lahti
15:45 Turku – 17:10 Forssa – 18:05 Hämeenlinna – 19:10 Lahti
16:45 Turku – 18:10 Forssa – 19:15 Riihimäki – 20:15 Lahti
20:20 Turku satama – 20:45 Turku – 22:10 Forssa – 22:50 Hämeenlinna – 0:00 Lahti

Muut paikkakunnat

Ikaalinen – Hämeenkyrö – Tampere

lähtöajat Ikaalisista, Hämeenkyrön arvioitu aika 25 min myöhemmin

6:40, 7:10 (vuoro lähtee Parkanosta klo 6:30 ja jatkaa Helsinkiin), 7:50, 9:10, 10:10, 12:10 (ähtee Ikaalisten kylpylästä klo 11:55), 14:10, 15:10 ja 16:10 (vuoro lähtee Niinisalon varuskunnasta 15:35)

Kankaanpää – Tampere

15:10 Kankaanpää – 15:35 Niinisalo – 16:10 Ikaalinen – 17:20 Tampere

Tarkat aikataulut löydät verkkokaupastamme, johon pääset etusivultamme: http://www.expressbus.fi

Ainoa vaikutus liikenteeseen mielenilmauksen ulkopuolella on lauantai-aamuna 05:00 Seinäjoelta Tampereelle lähtevä vuoro, joka jää ajamatta. Siitä ajetaan vain vakiovuoro-osuus Metsäkylä (7:48) – Tampere (8.30) ajetaan.

Hyvitykset

Matkahuolto hyvittää käyttämättä jääneen nettilipun, jos vuoro, jolle lippu oli ostettu, jää lakosta johtuen ajamatta. Hyvitystä voi hakea sähköisellä lomakkeella Matkahuollon verkkosivuilta.

Matkahuolto korvaa myös kausilipun hinnasta lakkopäivän osuuden, jos kausilippua ei ole ollut lakosta johtuen mahdollisuutta käyttää ollenkaan. Hyvitystä voi hakea niin ikään Matkahuollon verkkosivuilla olevan sähköisen lomakkeen kautta.

17.09.2015

Perjantaina 18. syyskuuta järjestettävä, työntekijäkeskusjärjestöjen toimeenpanema mielenilmaus vaikuttaa bussiliikenteeseen koko maassa. Pääsääntöisesti bussiliikenne keskeytyy perjantaina aamuyöllä klo 03 ja käynnistyy uudelleen lauantaina 19. syyskuuta klo 03.

Suuri osa bussivuoroista jää liikennöimättä lakon seurauksena. Bussiyritykset pystyvät kuitenkin hoitamaan osan vuoroista korvaavin järjestelyin. Kaikkien mielenilmauksen aikana liikennöitävien vuorojen tiedot löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta osoitteesta www.matkahuolto.fi, kunhan haun tekee oikealla päivämäärällä perjantaille 18.9. Matkahuollon sivuilta voi ostaa myös nettilippuja vuoroille, jotka kulkevat mielenilmauksen aikana.

Lisäksi Matkahuollon verkkosivuilta löytyvät linkit sekä bussiyritysten omiin että muun joukkoliikenteen poikkeustiedotteisiin. Matkahuollon verkkosivuille ja järjestelmään päivitetään jatkuvasti uutta tietoa, joten ajantasaisin tieto löytyy aina Matkahuollon aikatauluhausta sekä Ajankohtaista -osion tiedotteesta.

Hyvitystä käyttämättä jääneistä kausi- ja nettilipuista

Matkahuolto korvaa kausilipun hinnasta lakkopäivän osuuden, jos kausilippua ei ole ollut lakosta johtuen mahdollisuutta käyttää ollenkaan. Matkahuolto hyvittää myös käyttämättä jääneen nettilipun, jos vuoro, jolle lippu oli ostettu, jää lakosta johtuen ajamatta. Hyvitysohjeet löytyvät Matkahuollon verkkosivuilta.

Matkahuollon toimipaikat palvelevat perjantaina

Matkahuollon toimipaikat pystytään pääsääntöisesti pitämään avoinna perjantaina muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Aukioloajat saattavat kuitenkin poiketa normaaleista tunneista. Tarkat tiedot voi tarkistaa Matkahuollon verkkosivujen toimipaikkahausta.

Matkahuollon tiedotteita voi seurata verkkosivuilla osoitteessa www.matkahuolto.fi sekä Matkahuollon sosiaalisen median kanavissa Facebookissa ja Twitterissä.

Lisätietoja aikatauluista saa Matkahuollon palvelunumerosta 0200 4000. Numero palvele ympäri vuorokauden. Puhelun hinta 1,99 €/min + pvm. Lakon vuoksi käyttämättä jääneiden lippujen hyvittämistä saa lisätietoja palaute- ja reklamaationumerosta puh. 020 331 222. Numero palvelee ma-pe klo 8-17. Puhelun hinta 8,8 snt/min.

16.09.2015

Käytämme Matkahuollon toimittamaa verkkokauppaa, jossa on ollut ongelmia Google Chromen uusimman version kanssa. Ongelmia yritettiin korjata viime maanantaina, mutta tässä ei onnistuttu. Työ ongelmien korjaamiseksi jatkuu ja uusi versio verkkokaupasta on tulossa tällä tietoa ensi maanantaina.

Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. Verkkokauppamme toimii yhä muilla selaimilla ja vanhemmilla Chromen versioilla.

15.09.2015

Matkahuolto lunastaa takaisin ne nettiliput, joita asiakkaat eivät ole pystyneet käyttämään 18.9. ajamattomien vuorojen vuoksi. Lisäksi Matkahuolto hyvittää kausilipuista käyttämättömän päivän, jos lippua ei ole mielenilmaisun vuoksi pystytty käyttämään. Hyvitykset tehdään jälkikäteen ja niistä julkaistaan ohjeet Matkahuollon verkkosivuilla: https://www.matkahuolto.fi/

15.09.2015

Selvitämme parhaillamme AKT:n ensi perjantain (18.9) toimien vaikutuksista ExpressBussien liikennöintiin. Kerromme teille lisää heti, kun saamme asiaan varmuuden.

11.06.2015

Olemme mukana tukemassa Invalidiliiton CanDo-kampanjaa. Lahjoitusvarat ohjataan vammaisten nuorten hyväksi tehtävään työhön, mm. erilaisten kurssien, leirien ja vertaistukitoiminnan järjestämiseen.

Lue lisää kampanjasta Invalidiliiton sivuilla.

02.06.2015

Muusikkosiskokset Carla ja Milla Käyhty saivat loistoidean: he kiertävät kesäkuussa Suomea kahden viikon ajan ExpressBussilla ja esiintyvät katusoittajina eri kaupungeissa. Voimme seurata tyttöjen seikkailua heidän blogissaan ja teemme joitakin nostoja matkan varrelta myös ExpressBussin Facebookiin ja Instagrammiin.

16-vuotias Carla laulaa, soittaa kitaraa ja tekee biisejä. Nuoresta iästään huolimatta Carla on jo kokenut musiikintekijä: hän aloitti musiikkileikkikoulun 2-vuotiaana ja soitti pianoakin 8 vuotta. Hämeenlinnassa asuvan Carlan suunnitelmissa on muutto Helsinkiin.

22-vuotias Milla opiskelee musiikkipedagogiaa ja kasvatustieteitä. Milla on soittanut 16 vuotta pianoa, käy laulutunneilla ja tekee siskonsa Carlan tavoin omia biisejä. Kesästä nauttiva Milla suunnittelee syksyllä muuttoa Helsingistä Tampereelle.

Carlan ja Millan road trip alkaa 3.kesäkuuta.

Jos näette kaksikon tien päällä tai esiintymässä, käykää juttusilla ja lähettäkää toki tännekin terveisiä, kuvia ja kommentteja!

Tyttöjen blogi: http://heitalanttihattuun.blogspot.fi/
EB:n Instagram: @expressbusfi

30.05.2015

1.6. alkaa uusi aika linjalla Turku-Tampere-Jyväskylä. Leikkasimme jopa tunnin pois Turku-Jyväskylä -vuorosta. Kaikki vuoromme siirtyvät ajamaan Turku-Tampere -osuuden valtatie 9:ää pitkin. Tällä hetkellä matka on voinut kestää 2 tuntoa 50 minuuttia. Uusi matka-aika tulee olemaan vain 2 tuntia 5 minuuttia. Vuoromäärä on pysyy samana ja vuoroja on noin 2 tunnin välein.

Samalla nopeutimme myös Tampere-Jyväskylä-välin liikennettä. Aiemmin tämän välin vuorot ajoivat 2 tuntia 25 minuuttia. Kesäkuun alusta Jyväskylään pääseen 15 minuuttia nopeammin: ajoaika on 2 tuntia 10 minuuttia.

Uusi nopeus, yhtä edulliset hinnat. Tarkan Tiketti Jyväskylästä Turkuun alkaen 9 € ja Tampereelta kumpaan tahansa suuntaan alkaen 2 €.

13.05.2015

Tampere-Helsinki -välillä aloittaa liikenteessä kolme Volvon Liedon tehtaalta saapunutta suomalaisen linja-autovalmistuksen taidonnäytettä. Busseissa on ExpressBusseille tyypillisesti reilut jalkatilat ja mukavat istuimet. Vielä kun WC on matkustamon tasossa, ei sinne tarvitse kivuta portaita ylös eikä alas.

Teknisesti bussit ovat totta kai ajan tasalla. Niistä löytyy mm. tiukimman Euro 6 -päästönormin täyttävät moottorit, jotka säästävät yhteistä luontoamme. Mukavaa matkaa!

12.03.2015

Vuoden 2014 ExpressBus-ammattilaiseksi on valittu kuljettaja Mats Karlsson. Hän työskentelee tamperelaisessa Väinö Paunu Oy:ssä ajaen pääosin pikavuoroa Tampere – Helsinki –reitillä.

Mats Karlssonin valinta vuoden 2014 ExpressBus-ammattilaiseksi perustuu asiakaspalautteisiin, joita ExpressBussille kertyi eri kuljettajista yli 300 kpl vuoden 2014 aikana. Mats Karlssonia matkustajat luonnehtivat todelliseksi ammattilaiseksi. ”Hän on erittäin ystävällinen ja kohtelias asiakaspalvelija, joka selostaa kaiken, mitä matkan aikana pitää tietää. Loistava ulosanti sekä suomeksi että englanniksi.  Harvoin kuulee niin miellyttävää ja iloista ääntä.  Ajotyyli on erittäin tasaista. Myönteinen palveluasenne heijastuu matkustajiin.”

Vuoden ammattilaisvalinta tehtiin nyt 18. kerran.  ExpressBussin puolesta vuoden ammattilaispalkinnon Mats Karlssonille Tampereella luovuttivat EB- tuotepäällikkö Peter Ulmanen ja toimitusjohtaja Saara Remes.

ExpressBus on vuonna 1991 perustettu 9 suomalaisen pikavuoroyrityksen markkinointiyhteenliittymä. Väinö Paunun pikavuorot kuuluvat ExpressBus –järjestelmään.

Lisätietoja: Saara Remes, 0400 411947

30.12.2014

Vainion Liikenne Oy lisää 1.1.2015 alkaen EB-vuoroja Turun ja Helsingin välille ja tekee myös reittimuutoksia. Kaikki lähtöajat Turusta ja Helsingistä aikaistuvat kahdella minuutilla.

Jatkossa useat EB-vuorot kulkevat Turussa Hämeenkadun kautta moottoritielle, jolloin matka-aika lyhenee. Tuurlan maaseutuopiston kohdalle tulee uusi pikavuoropysäkki.

Uudet aikataulut ja vuorot näet verkkokaupastamme.

05.08.2014

Lisäksi Prepaid22-vuosilipulla opiskelijat matkustavat entistä edullisemmin.

Kesä on tuonut muutoksia Matkahuollon alennuslippujen käytäntöihin. 1. heinäkuuta alkaen alennuksiin oikeutetut matkustajat ovat saaneet edun entistä lyhyemmältä matkalta. Täyden alennuksen saa nyt 60 kilometriä pitkille matkoille, kun aiemmin raja oli 80 km.

Opiskelijat matkustavat Matkahuollon lipuilla puoleen hintaan. Usein samaa yhteysväliä matkustavien opiskelijoiden kannattaa hankkia Matkahuollosta Prepaid22-vuosilippu. Tähän opiskelijoiden omaan sarjalippuun sisältyvä alennus nousee tästä kesästä alkaen 50 prosentista 55 prosenttiin. Alennuksen saa aikuisten taksakilometrien mukaisesta lipun hinnasta ja vuosilipun matkat ovat voimassa vuoden ostopäivästä.

Opiskelija-alennuksen saa Matkahuollon ja VR:n opiskelijakortilla tai opiskelijajärjestön kortilla, johon on painettu Matkahuollon liikemerkki. Kadetit saavat alennuksen esittämällä puolustusvoimien virallisen henkilökortin.

Matkahuollon ja VR:n opiskelijakortin ja voimassaolotarran voi hankkia Matkahuollon toimipaikoista sekä lippuja myyviltä Matkahuolto-asiamiehiltä opiskelijatodistusta vastaan. Uusien voimassaolotarrojen myynti alkoi elokuun alussa. Syyslukukauden tarra on voimassa seuraavan vuoden tammikuun loppuun asti ja lukuvuositarran voimassaolo jatkuu seuraavan vuoden syyskuun loppuun. Kortin ja tarran voi hankkia mihin aikaan vuodesta tahansa.

Matkahuollon ja VR:n yhteisen opiskelijakortin voimassaolotarran hinta on 10 euroa. Koska opiskelijakortilla myönnettävä alennus on merkittävä 50 % kertalipusta ja 55 % Prepaid22-vuosilipusta, saa voimassaolotarran hinnan takaisin helposti jo yhdellä pidemmällä matkalla.

14.03.2014

Expressi-lehti on ilmestynyt jo vuodesta 2002 alkaen. Nyt lukijoiden rakastama lehti uudistaa konseptiaan ja alkaa tehdä yhteistyötä Maskun Kalustetalon kanssa.

– Halusimme luoda ennakkoluulottoman ja bussimatkustajaa entistä paremmin palvelevan konseptin. Tiettävästi tämä on ainutlaatuinen yhteistyökuvio. Hyvin harvoin, jos koskaan, kaksi yritystä, jotka toimivat aivan eri aloilla, ovat alkaneet tehdä yhdessä asiakaslehteä, kertoo lehden päätoimittaja Saara Remes ExpressBussilta.

Täysin uudistettu Expressi on lehti matkalle ja kotiin. Se sisältää vanhaan tapaan paljon matkajuttuja, mutta uuden yhteistyökumppanuuden myötä lehdessä on tuhdisti asiaa myös sisustuksesta. Ensimmäisessä uudistetussa numerossa haastatellaan muun muassa mentalisti Noora Karmaa, Jorma Uotinen kertoo matkavinkkejä Kuopioon ja Maskun Kalustetalon sisustussuunnittelija Anu Kämppi esittelee kotinsa.

Lehti on pessyt kasvonsa myös visuaalisesti. Uuden konseptin on luonut OS/G Viestintä, joka on tehnyt Expressiä jo aiemminkin.

– Meille tämä on uusi kiinnostava tapa ja kanava lähestyä sisustamisesta kiinnostuneita ja kodin sisustushankinnoista vastaavia henkilöitä. Expressin jokainen numero tavoittaa yli puoli miljoonaa suomalaista, toteaa Maskun Kalustetalo Oy:n markkinointijohtaja Ville Heinonen.

Uudistettu lehti ilmestyi tänään ja on jaossa ExpressBussien ja Matkahuoltojen lisäksi Maskun Kalustetaloissa. Lehti ilmestyy jatkossa neljä kertaa vuodessa.

Lisätiedot:
Saara Remes, ExpressBus, puh. 0400 411947, saara.remes@bak.fi
Ville Heinonen, Maskun Kalustetalo Oy, puh. 040 750 1659, ville.heinonen@masku.com

ExpressBus on vuonna 1991 perustettu 11 suomalaisen pikavuoroyrityksen markkinointiyhteenliittymä. Suomen poikki kulkee yli sata reittiä, joita ajaa 210 ExpressBussia. Päivittäisiä vuoroja on noin 340. Vuonna 2013 ExpressBus kuljetti lähes 2,4 miljoonaa matkustajaa.

Maskun Kalustetalo Oy on toiminut huonekalualalla vuodesta 1983. Yhtiöllä on 40 myymälää Suomessa ja tytäryhtiöidensä kautta kaksi Ruotsissa ja kaksi Virossa. Yhtiö työllistää Suomessa noin 320 henkilöä ja yhtiön liikevaihto on vuositasolla noin 90 miljoonaa euroa.

13.06.2013

Lipun ostaminen nettikaupassa sujuu kuten tähänkin asti. Nyt matkalle lähtiessäsi et tarvitse enää tulostettua lippua mukaasi. Riittää, että henkilöllisyystodistus on mukanasi. Henkilöllisyyden voit todistaa joko poliisin myöntämällä kuvallisella henkilökortilla, passilla tai ajokortillla.

09.01.2013

Turun ja Helsingin väliset expressvuorot (erikoispikavuorot) nyt myös Helsinki-Vantaan lentoasemalle menevien asiakkaiden käyttöön 1.1.2013 alkaen. Välitön bussin vaihto tapahtuu totuttuun tapaan Espoon Ikean pysäkillä. Turusta voi nyt lähteä matkaan useilla vuoroilla puoli tuntia tähänastista myöhemmin ja olla silti perillä Helsinki-Vantaan lentoasemalla samaan aikaan kuin nykyisin. Matka-aika Turusta Helsinki-Vantaan lentoasemalle on noin 2 tuntia 10 minuuttia. Uusia, entistä nopeampia yhteyksiä on lukuisia sekä Turun suunnasta että Helsinki-Vantaan lentoasemalta.  Voit tutustua  uusiin aikatauluihin ja yhteyksiin tarkemmin aikataulusivuiltamme.

Turun ja Helsingin väliset expressvuorot pysähtyvät jatkossa Espoon Ikean pysäkin lisäksi myös Leppäsolmun pysäkillä (Turunväylän ja Kehä I:n risteys) sekä Salon Piihovin liittymässä. Näin myös Salosta on tarjolla tähänastista nopeampia yhteyksiä Helsingin suuntaan ja takaisin.

05.05.2011

Valkoiset nuolikuvioiset ExpressBussit ilmestyivät maanteille 15.5.1991.

Bussit ovat säilyttäneet tutun, raikkaan ulkonäkönsä. Moni muu asia on 20 vuodessa muuttunut.

Tieolosuhteet ja matkustusmukavuus ovat huimasti kehittyneet. Bussit ovat melutasoltaan hiljaisia. Ympäristökuormitus ja päästöt ovat moottoriteknologian myötä vain murto-osan menneestä. Lentokenttäyhteydet ovat kattavat. Matkustajainformaatio ja lipunostomahdollisuus sähköisissä välineissä kehittyy kovaa vauhtia. Henkilöstön säännöllinen koulutus näkyy laatumittausten tuloksissa. ExpressBussin palvelun laatua pidetään hyvänä, matkustusmukavuuden useimpien tekijöiden osalta jopa erinomaisena.

Asiakaslähtöisyys ja palvelujen kehittäminen ovat avainasioita myös ExpressBussin juhlavuotena.

20-vuotissyntymäpäivänä, 15.5. matkustajat voivat nauttia turvallisesta ja miellyttävästä nojatuolimatkasta yli 250 EB -reitillä. Myös mainoshahmo Busso haluaa syntymäpäivän kunniaksi tarjota yllätyksiä. Busson synttäritarjoukset löytyvät netti- ja facebook-sivustoilta sekä paikallislehdistä.

ExpressBus jatkaa uudelle vuosikymmenelle – nuorekkaana ja kehittyvänä!
Kiitos matkustajillemme 20 vuotta jatkuneesta luottamuksesta!

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Saara Remes 0400 411947

ExpressBus on vuonna 1991 perustettu 14 suomalaisen pikavuoroyrityksen markkinointiyhteenliittymä. Markkinointiyhteenliittymässä mukana olevat yritykset ovat sitoutuneet yhtenäiseen kaluston ja palvelun laatutasoon sekä yhteiseen markkinointiin. Laatutasoa mitataan ja seurataan jatkuvasti.

Päivittäisiä vuoroja on yli 250 ja ExpressBusseja 220.Viime vuonna oli matkustajia 2,4 miljoonaa ja ajokilometrejä kertyi 25 miljoonaa kilometriä. Käytössä on 2500 pysäkkiä.

ExpressBus sijoittui Taloustutkimuksen ja Markkinointi & Mainonta –lehden Brändien arvostu 2010-tutkimuksessa sijalle 77. Tutkimuksessa selvitettiin yli 1100 brändin arvostusta suomalaisten keskuudessa.